Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

HEMA-restaurant afgeladen bij beeldvormende vergadering Kerkbuurt

SLIEDRECHT – De eerste raadsvergadering van de gemeente Sliedrecht kon zich maandagavond 9 september 2019 verheugen op veel belangstelling. De beeldvormende vergadering had plaats op locatie, in het restaurantgedeelte van de HEMA-vestiging aan de Kerkbuurt. Onderwerp was winkelpromenade Kerkbuurt, een toekomstbestendige winkelstraat en de herinrichting van het Merwedeplein

Veel ondernemers, belangstellenden en raadsleden kwamen maandagavond bij elkaar. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Wethouder Piet Vat (SGP-ChristenUnie) van Economie en project Kerkbuurt trapte af met een korte toelichting van zo’n tien minuten op mogelijke subsidie-instrumenten voor de Kerkbuurt om vastgoedeigenaren en ondernemers te stimuleren invulling te geven aan een compacter winkelgebied met minder leegstand. Vat noemde de ‘flow’ die over de Kerkbuurt gaat nu er weer nieuwe ondernemers zich hebben gevestigd. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Terras kop Kerkbuurt / Stationsweg
Jeanella Scheidelaar, de onlangs bij de gemeente Sliedrecht begonnen stedenbouwkundige, verbaasde zich bij haar eerste loopje vanaf het station naar het gemeentekantoor al over de uitstraling. Ze gaf een uitleg over de kop van de Kerkbuurt. Het terras bij The Moonshine / Spek&Bonen gaat veranderen. De aanwezigen kregen een schets te zien van eind augustus 2019. Het terras wordt heringedeeld en wordt ook met meer kleuren. Het gaat volgens de gemeente Sliedrecht rust en eenheid uitstralen. Ook is rekening gehouden met laad- en losplaatsen. Gekeken is om het plein zo in te richten dat het creatief gebruikt kan worden. Er is een hoogte verschil van 2.10m tot bijna 4.00 m. Oplevering van het plein staat gepland voor april 2020. 

Merwedeplein
Volgens de stedenbouwkundige moet ook het Merwedeplein worden heringericht. Er komt een ‘rode loper’ om het plein (wandelroute). “Daar gebeurt iets!” Het plein wordt vergroot. De speelplaats gaat iets naar achter. Het idee is meervoudige typen terrassen, zoals een hybride-, zomer- en winterterras. Ook is rekening gehouden met een HEMA-terras. Er komt verder voldoende groen, zoals bomen en een hederahek. Ook zijn er plannen om duidelijk de winkelreclame aan te brengen. Het plein moet gaan leven. Ook komt er een schaduwdoekenmast. “Het is een sfeerevenement. Het wordt de eyecatcher. Een plaats waar wat gebeurt”, sprak ondernemer Anne de Vries, die dit bedacht. Ook hiervoor staat de uitvoering voor 2020 gepland.

Wandeling en presentatie
Er stond verder een wandeling van zo’n drie kwartier gepland over de Kerkbuurt. Aankomende raadsvoorstellen werden toegelicht aan de hand van specifieke locaties. Tijdens de wandeling werd eerst koers gezet naar de winkel van Anne de Vries. Anne de Vries had een maquette gemaakt van het toekomstige Merwedeplein. Een opvallend element wordt hier de ‘schaduwdoekenmast’, waaraan twaalf maal per jaar een ‘theatertent’ wordt gekoppeld, waar verschillende publiektrekkende evenementen georganiseerd gaan worden. Anne de Vries vertelde op enthousiasmerende wijze over de nieuwe plannen, die er zeer veelbelovend uitzien. Vervolgens liepen de ‘Kerkbuurtverkenners’ naar het volle licht van De Lichtzaak van René Kerpels, die zijn visie op de plannen ventileerde. Na een tussenstop bij het pand van Flamestore Bongers kwam het gezelschap bij restaurant Spek&Bonen van eigenaar Dennis Speksnijder. Hij gaf een toelichting over de nieuwe opzet van de nieuw te vormen terrassen van Spek&Bonen, gecombineerd met muziekcafé The Moonshine. In brasserie De Dijk aan het Merwedeplein was er een nabeschouwing en konden nog vragen worden gesteld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld