Japans restaurant Oishi Fusion
Firma De Vries

Column: Sliedrecht d(r)olblij

Kom ik toch weer uit bij de gemeente Sliedrecht in deze column…

Ik kwam net het dorp binnenrijden en dan staat op de Ouverture nog steeds aangegeven wanneer het afval wordt opgehaald. De teksten die op deze informatiepaal staan, zijn werkelijk niet om aan te zien. In schrijftaal, niet te lezen voor een passant (of je moet stilstaan), maar zo onvriendelijk. En niet meteen iets positiefs. 

Op zo’n bord hoor je elke week een activiteit in het dorp aan te prijzen. Laat zien dat Sliedrecht heus niet alleen een wat sommige mensen noemen ‘een kerkdorp’ is, dat het juist leeft en beweegt. Dat het succes kende en kent! Dat het er goed toeven is met een openbaar strand aan de rivier…. o, nee, dat laatste nog niet. Variatie (diversiteit noemen anderen het weer). Maar breng iets zinnig, positief of representatief.

Wij Sliedrechters zijn het wel gewend, maar een buitenstaander krijgt meteen ‘een wijzend vingertje’. Afval! Honderd meter verderop – ik ben dan inmiddels het bord ‘welkom in Sliedrecht’ gepasseerd met die twee jaartallen van Volleybalhoofdstad (weg met die jaartallen! Daar moet je goed over nadenken! Kunst van het weglaten) – weer een bord ‘Maak Sliedrecht dolbij. Hou het dorp drolvrij’ (het is gebiedende wijs: ‘Houd’ met hoofdletter!) Een slogan vast bedacht op de vrijdagmiddagborrel!

Jemig.

Nu gaat het weer over hondendrollen. Welke indruk wil het gemeentebestuur achterlaten bij niet-Sliedrechters? Maken we er hier echt zo’n bende van? Die gedachte kan blijven hangen bij bezoekers. Ik vind dat het gemeentebestuur eens goed moet nadenken over uitingen. Wat wil je uitdragen? Hoe wil je dat uitdragen? Nadenken over welke positie je wilt innemen. Niet alleen nu, maar ook moet kijken waar je in 2025 bijvoorbeeld wilt staan. Sliedrecht kan beter op de kaart!

Ik vind de benadering in de uitingen best serieus en mis de kwinkslag. 

Peter Donk
redactie Sliedrecht24

Let op! Een column bevat altijd een mening en mag prikkelen. Dit artikel staat dan ook op de pagina Opinie. Elke lezer mag een column aandragen (let op:  de column is echt een column en geen ingezonden brief). 

5 gedachten over “Column: Sliedrecht d(r)olblij”

  1. Gemeente Sliedrecht, begin eens automaten met zakjes op te hangen zoals de meeste gemeenten doen en meer afvalbakken bij graslandjes. Er staan paaltjes met ‘opruimplicht’ maar geen zakjes en afvalbakken. Het zal mogelijk motiverend werken.

  2. Peter, jij denkt dat de slogan door eigen medewerkers is bedacht? Zoek het eens uit… Ik denk dat er een bureau voor ingeschakeld is en dat het bakken met geld heeft gekost.

  3. Met de column eens hoor!!
    Maar het vervelendste is nog dat je altijd naar het trottoir moet kijken waar je loopt. Er zijn echt mensen die het keurig opruimen hoor maar veel ook niet. En daar moet iets van gezegd worden!! Met alleen borden plaatsen komt de gemeente er nooit hoor.
    Het doel ervan moet in het geheel aangepakt worden, weer handhaving.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld