Helden na brand in woning Wilhelminastraat in ’t zonnetje gezet

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft maandagmiddag 11 oktober 2021 de betrokkenen en redders toegesproken in het raadhuis na de brand van zondag 22 augustus 2021 in de Wilhelminastraat. De speech gebeurde door burgemeester Jan de Vries (CDA), die redders in ’t zonnetje zette voor een heldendaad. Hij roemde de snel handelende buren en betitelde hen als ‘een voorbeeld voor de Sliedrechtse gemeenschap’.

Burgemeester De Vries loofde de heldendaad van de snel handelende buren en betitelde hen als een voorbeeld voor de Sliedrechtse gemeenschap. Op de foto v.l.n.r.: Tanja (partner van Jeroen Last), Jeroen Last, burgemeester Jan de Vries, mevrouw Knoote met haar twee kinderen, Ali Aydin en Diana Kriek. Op de achterste rij v.l.n.r.: Marcel van der Rhee, Pieter Vink, Bettine van Kooten, Marko Redelijkheid en Gerard van Wijgerden. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De Vries opende met een terugblik op de gebeurtenis van zondag 22 augustus en gaf het woord vervolgens aan mevrouw Knoote, die met haar twee kinderen aanwezig was. Ze vertelde wat er gebeurd was en de grote impact, die de brand op haar en haar gezin heeft gehad. Naast verschillende betrokkenen onder wie buren waren vertegenwoordigers van de politie en brandweer aanwezig. Ook zij gaven een uiteenzetting over hoe zij de gebeurtenissen rond de brand hadden ervaren. De heer Aydin kwam onder meer aan het woord, die na een waarschuwing van zijn buurvrouw Diana Kriek met een trap naar de woning ging om het gezin te redden. Diana Kriek vertelde ook over haar ervaringen, net als Jeroen Last, die ook ter plaatse was. Het totale gezelschap maakte op het bordes een groepsfoto. Mevrouw Knoote, de drie betrokken buren Aydin, Kriek en Last kregen hier – samen met brandweer en politie – een fraaie bos bloemen uitgereikt.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld