Buren redden kinderen na brand in woning

SLIEDRECHT – Drie kinderen zijn zondag 22 augustus 2021 aan het eind van de ochtend gered door omwonenden, nadat brand was uitgebroken in het woonhuis aan de Wilhelminastraat. De kinderen werden volgens de politie onder meer met een trap vanaf de eerste verdieping gehaald onder wie een jongen van drie jaar. 

De brand veroorzaakte een flinke schade in de woning. Hoe de brand is ontstaan wordt onderzocht. (Foto Sliedrecht24)

De kinderen liepen geen verwondingen op. Ook de moeder van de kinderen kon tijdig het huis verlaten. Een hond rende uit het huis. Een dierenambulance kwam daarvoor naar de Wilhelminastraat. Niet duidelijk is of de hond hulp is geboden. 

Tekst gaat verder onder tweet. 

Drukte
De politie hing met de helikopter enige tijd boven Sliedrecht. De brand trok door de opgeschaalde hulpverlening nogal bekijks. Tientallen mensen hoorden de sirenes en kwamen uit hun huis. Ze stonden later nabij het woonhuis, waardoor de politie genoodzaakt was een lint te spannen. 

Zitbank
Buren waren de gedupeerden erg behulpzaam. Bij de woning lag de ruit van de woonkamer eruit en sjouwde de brandweer een nog brandend deel van een bankstel door het venster naar buiten. Waardoor de brand is ontstaan, wordt volgens de politie onderzocht. Op de bank was duidelijk te zien dat het daar had gesmeuld. De brand bleef beperkt tot in de tussenwoning. Omliggende gebouwen in het rijtje huizen liepen geen schade op. Salvage begon zondag na het middaguur met schoonmaakwerkzaamheden. 

1 gedachte over “Buren redden kinderen na brand in woning”

  1. Wij hebben zelf een zeer grote brand mee gemaakt, en weten wat de familie nu moet doormaken.
    Wij wensen ze bij deze zeer veel sterkte. Gelukkig geen persoonlijk letsel.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld