Eerste ‘kleine’ Ark komt na stedenreis weer naar Sliedrecht

SLIEDRECHT – De eerste ‘kleine’ Ark – bekend als de verhalen Ark – komt na een lange reis van ruim tien jaar en een tocht langs vijftig havens terug naar ‘het oude nest’, Sliedrecht. Dinsdagavond 12 oktober 2021 legt de Ark aan bij de Schuttevaerkade in de gemeentehaven, komend vanuit Vlissingen. Deze is vanaf donderdag 14 oktober 2021 open voor bezoekers, dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. 

Dit is de Ark tijdens de oversteek over de Noordzee uit Groot-Brittannië. De Ark lag de afgelopen jaren in steden als Hamburg, Keulen, Rostock, Kopenhagen, Ipswich, Oslo en Bergen. In 2008 was de Ark onder de vorige eigenaar al een keer in Sliedrecht maar nu komt de Ark met de nieuwe expositie, onder de nieuwe eigenaar Aad Peters, na een succesvolle tour door Europa terug voor mogelijk vier tot vijf weken. 

 De Ark is 70 meter lang, tien meter breed en dertien meter hoog. Het neemt je mee op een reis langs de verhalen van Adam & Eva, Kaïn & Abel, Noach, Abraham, Mozes en Samson tot aan het Nieuwe Testament. De Boom des Levens, die door de hele Ark groeit, verbindt de verhalen en laat het geheim zien van het Nieuwe Testament. De expositie is gemaakt door meer dan vijftien internationale kunstenaars, in opdracht en naar ideeën van Aad Peters en ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië.

Peters
De Ark is een project van theater- en televisieproducent Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals ‘d’r kan nog meer bij’ de Ark van Stekeltje’ en door zijn bekende rol in de Mini Playbackshow ’Bulletje’. Sinds 1975 werkte hij in bijna 60 landen en speelde wereldwijd 6.000 voorstellingen. Naast sociaal geëngageerd werk, behandelde hij thema’s als vrede en vergeving in conflictgebieden. Zo werkte hij acht jaar (1983-1990) tijdens de Libanese burgeroorlog en in Syrië en Iran waar hij 120 educatieve tv-uitzendingen produceerde. Voor dit complexe werk kreeg hij in 2002 een Koninklijke onderscheiding. In 2017 is hij een tweede project gestart, Zandverhalen in Elburg. Het werelds grootste overdekte zandsculpturen expositie. Meer informatie over de Ark lees je hier online

2 gedachten over “Eerste ‘kleine’ Ark komt na stedenreis weer naar Sliedrecht”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld