Hart&Vaatcafé ASz in teken van vrouwenhart

SLIEDRECHT – Vrouwen hebben volgens het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) een grotere kans dat een hartinfarct niet (tijdig) wordt herkend. Dat is reden voor ziekenhuis en de Hart&Vaatgroep om het Hart&Vaatcafé te wijden aan het vrouwenhart. De bijenkomst is maandag 5 februari 2018 en begint 19.00 uur. Locatie is het auditorium van het ASz in Dordrecht. Aanmelden is nodig.

Er zijn volgens het ziekenhuis duidelijke verschillen tussen mannen en vrouwen in het ontstaan van hart- en vaatziekten. Vrouwen zouden vaker minder duidelijke signalen krijgen bij hartproblemen. Tijdens dit Hart&Vaatcafé legt cardioloog Crista Liesting uit wat de verschillen zijn tussen het mannen- en het vrouwenhart en vooral waar je als vrouw op moet letten.

Gesprekken
Na afloop van de presentatie gaan patiënten en hun naasten in kleine groepjes verder in gesprek met elkaar onder begeleiding van een deskundig gespreksleider. Dit kan een cardioloog (in opleiding) zijn, een verpleegkundig specialist (in opleiding) of bijvoorbeeld een gespecialiseerd cardiologieverpleegkundige.

Inschrijven
Aanmelden voor het Hart&Vaatcafé maandag 5 februari a.s. kan via de website van het ASz. Het Albert Schweitzer ziekenhuis heeft vier vestigingen, waaronder een locatie in Sliedrecht. Deze vestiging verhuist eind 2018 van de Wilhelminastraat naar het Stationspark.

Een reactie plaatsen

*=Verplicht veld