Ziekenhuis verhuist naar Stationspark

SLIEDRECHT – Het Pijnbehandelcentrum gaat weg uit Sliedrecht. Deze afdeling wordt verplaatst naar Zwijndrecht. Dat bericht donderdag 7 december 2017 het Albert Schweitzer ziekenhuis. Dat gebeurt als de Sliedrechtse vestiging van het ziekenhuis verhuist naar het Stationspark, eind 2018. Daar is volgens het ziekenhuis een geschikt pand gevonden om alle poliklinische activiteiten naartoe te verplaatsen vanuit de Wilhelminastraat. 

Het nieuwe gebouw waar het Albert Schweitzer ziekenhuis over circa een jaar de deuren opent; rechts op de achtergrond het station van Sliedrecht. (Foto Albert Schweitzer ziekenhuis)

“De nieuwe locatie met het adres Stationspark 400 ligt op luttele minuten lopen van het station”, laat het ziekenhuis weten. Tegen de tijd dat het gebouw in gebruik genomen wordt, is er volgens het ziekenhuis op korte afstand ook voldoende extra parkeergelegenheid aangelegd.

Pijnbehandelcentrum weg
Het ziekenhuis gaat een huurovereenkomst aan voor vijftien jaar. “De nieuwe locatie, nu nog een kantoorpand, wordt in de loop van 2018 grootscheeps verbouwd tot een modern poliklinisch centrum. Vrijwel alle specialismen en spreekuren worden vanuit de huidige locatie verplaatst naar het Stationspark. Het Pijnbehandelcentrum gaat niet mee. Omdat deze afdeling een bovenregionale functie heeft en gebruik maakt van operatiekamers, wordt het Pijnbehandelcentrum verplaatst naar de locatie Zwijndrecht”, aldus het ziekenhuis.

Te koop
Eerder dit jaar liet het Albert Schweitzer ziekenhuis weten binnen Sliedrecht te willen verhuizen. Het gebouw aan de Wilhelminastraat is volgens het ziekenhuis toe aan een onvermijdelijke renovatie die miljoenen zou kosten. Omdat het pand maar voor de helft in gebruik is, vindt het ziekenhuis die investering onverantwoord. Het gebouw uit 1968 wordt te koop aangeboden. In constructief overleg met de gemeente Sliedrecht zijn het afgelopen halfjaar diverse locaties en mogelijkheden verkend voor een nieuwe locatie.

‘Dichtbij huis’
“Buiten kijf stond dat we in Sliedrecht willen blijven”, zegt bestuursvoorzitter Peter van der Meer. “Dit is een drukke en belangrijke poliklinische locatie voor ons, met elk jaar ruim 50.000 consulten en ruim 20.000 radiologische onderzoeken. Het is voor patiënten uit Sliedrecht en omgeving prettig om dichtbij huis een eerste bezoek te kunnen brengen aan een medisch specialist. Als een ingreep of ingewikkeld onderzoek nodig is, ga je naar een van onze hoogwaardige centra in Dordrecht of Zwijndrecht. Iets verder weg, maar wel in de regio. De uitslag of de nazorg krijg je weer dichtbij huis.”

‘Compacter’
In het Stationspark komen vrijwel alle spreekkamers en onderzoeksruimtes op de begane grond. Op een deel van de eerste verdieping komen vertrekken voor medewerkers en opslag. Ruimtes en spreekuurroosters worden op zo’n manier ingericht, dat de kamers op verschillende dagen door verschillende specialismen kunnen worden gebruikt. Hierdoor is het ruimtegebruik heel efficiënt. Van der Meer: “Er is veel daglicht in ons nieuwe gebouw. De inrichting wordt net zo mooi als die van de gerenoveerde delen van onze vestigingen in Dordrecht en Zwijndrecht. Locatie Sliedrecht wordt compacter en daardoor veel meer een ontmoetingsplaats dan de huidige. Ook artsen en medewerkers zullen elkaar vaker zien en gemakkelijker kunnen overleggen. Met een verantwoorde investering gaan we opnieuw én beter van start in Sliedrecht en iedereen heeft daar profijt van!”

7 gedachten over “Ziekenhuis verhuist naar Stationspark”

  1. Mijn zusje zit met haar been in het gips. As. dinsdagmiddag, moeten we eerst daar ASZ locatie Dordrecht. Dan naar ASZ locatie Zwijndrecht en dan weer terug naar locatie Dordrecht ????????

    Zelf ben ik, vorige week naar locatie Dordrecht geweest en vandaag naar locatie Zwijndrecht.

    Wat doet Dordrecht dan nog!?

    Ik woon in Dordrecht maar nu vind ik het een puinhoop worden. Wat een (…)!

  2. Het is allemaal maar tijdelijk hoor, binnen een paar jaar helemaal niets meer in Sliedrecht en gaan we gewoon naar Dordrecht of Gorinchem voor het ziekenhuis.

  3. Zo jammer, dat pijnpoli naar Zwijndrecht verhuist.
    Zeker als je van openbaar vervoer afhankelijk bent.

  4. Geen idee hoe ze daar voldoende parkeerplaatsen willen gaan realiseren. Zeker net zoveel als bij het nieuwe rouwcentrum, die vervolgens om 7.00 uur ’s morgens al ingepikt zijn door reizigers en bedrijven of we gaan betaald parkeren om de kosten van het nieuwe pand te dekken.

  5. Ben benieuwd waar die ‘voldoende extra parkeerplaatsen’ gaan komen. En of die dan niet gelijk in ‘beslag’ worden genomen door personeel van daar gevestigde bedrijven. Het is voor veel mensen die daar werken nu al zoeken naar een parkeerplek. Braakliggend terrein naast Unit4 zou perfecte locatie hiervoor zijn, maar zolang het als bestemming bouwgrond heeft, zal het daarvoor wel niet gebruikt gaan worden.

  6. We zullen het zien. Men zal best wel goed gezocht hebben naar een andere locatie. Voor ouderen en mindervaliden lijkt het me een verslechtering: om er te komen moet je via de drukke verkeersader Stationsweg nabij de rijksweg. Het is daar veel drukker dan bij de huidige locatie. Voorlopig is er zoals op de foto te zien is, geen fietsenstalling te vinden en zelfs geen voetpaden. Ook dat zal nog een opgave worden.
    Het ASZ wil het huidige gebouw verkopen. En als er nou eens niemand in een gebouw wil kruipen waaraan volgens ASZ “voor miljoenen” verbouwd zou moeten worden om het voor eigentijds gebruik en energiezuinig in te richten? Blijven we dan nog jaren tegen die betonkolos (mooi is anders) aankijken? Waarom heeft het ASZ zelf er meer dan eens voor veel geld aan verbouwd (bijvoorbeeld drie of vier keer een nieuwe entree in 35 jaar) terwijl het al jaren een aflopende zaak was? Ben ik cynisch? Ja. Mag het als het over onze zorgpremie gaat?
    Misschien wil ASZ wil een haal-en-brengdienst opzetten? Dát zou nog eens patiëntenservice zijn.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld