HAL wil alle aandelen Boskalis kopen

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – Nog dit najaar begint HAL Holding N.V. een wettelijke uitkoopprocedure om de resterende aandelen Koninklijke Boskalis Westminster N.V. te verwerven. Dat maken de bedrijven in een gezamenlijk bericht bekend. HAL begint een wettelijke uitkoopprocedure om de resterende aandelen te verwerven. 

HAL is druk bezig met een overname van het bedrijf net over de gemeentegrens van Sliedrecht, waar ook verschillende Sliedrechters werken. Ook de oorsprong van Boskalis ligt in Sliedrecht. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

HAL koopt nu in totaal 127.181.949 aandelen of circa 98,3% van het geplaatste aandelenkapitaal van Boskalis. De overdracht van de aandelen die zijn aangemeld tijdens de na-aanmeldingstermijn is dinsdag 27 september 2022. Op die datum zal de bieder de biedprijs van € 33,– (cum dividend) in contanten betalen voor elk aandeel dat geldig is aangemeld tijdens de na-nanmeldingstermijn (of gebrekkig aangemeld als de bieder de aanmelding desalniettemin aanvaardt) en dat is geleverd aan de bieder, op de voorwaarden zoals uiteengezet in het biedingsbericht. Boskalis en HAL ondernemen actie om de notering van de aandelen aan Euronext Amsterdam te beëindigen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld