Goverde: ‘Ook Budokai Wor gaat van Maaslaan naar Sliedrecht Buiten’

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het wordt wel een pijndossier genoemd. Sliedrecht Buiten, de plaats waar in de toekomst een nieuw sportcomplex moet komen en nog veel meer in Sliedrecht-Noord. Langs de Betuwelijn staan op deze plaats de nieuwe velden van v.v. Sliedrecht en de banen van tennisvereniging SLTC gepland. Daar blijft het niet bij! “Als derde partij heeft nu ook Budokai Wor zich aangesloten, die nu nog aan de Maaslaan is gevestigd. De korfbal is nog geen partij. Ik sluit niet uit dat we daar in de toekomst nog eens over nadenken”, maakte wethouder Ed Goverde (PvdA) van Ruimtelijke Ordening, Grondbeleid, Sport en Recreatie vrijdag 7 januari 2021 bekend in de Sliedrecht24 podcast Het Raadhuis. 

Journalist Peter Donk van online krant Sliedrecht24 in gesprek met wethouder Ed Goverde van de gemeente Sliedrecht in de podcaststudio. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder podcast Het Raadhuis.

In Sliedrecht Buiten is ook de mogelijkheid voor de aanleg van een natuurspeeltuin en bijvoorbeeld horeca. De provincie heeft aangegeven hoeveel er bebouwd mag worden. De gemeente heeft kaders gekregen. De gemeente wil graag de plaats waar nu de voetbalvereniging zit, aan de snelweg A15, vrij maken voor bedrijven. “Het is een A-locatie aan de snelweg en het doel is om de terreinen vrij te krijgen”, stelt Goverde. Sliedrecht Buiten is volgens hem een eerste stap voor verdere ontwikkeling. Goverde: “Je houdt straks een mooi gebied in de Alblasserwaard over.” Het sportcomplex in Sliedrecht-Noord krijgt een horizontale ligging, langs de bestaande Betuwelijn. 

Grond
Er is de laatste jaren veel gebeurd, of eigenlijk niet, vooral veel gezegd. Tot uitvoering kwam het niet. Goverde: “Jarenlang is er gespeculeerd ‘we gaan de stap maken’. Er kon geen goed tijdsperspectief geschetst worden, omdat de gemeente niet verder kwam in het verwerven van gr0nden. Ik denk dat het kwam door de moeizame gesprekken met grondbezitters en de onduidelijkheid over de verdere toekomst van het gebied. Luister verder de podcast!

4 gedachten over “Goverde: ‘Ook Budokai Wor gaat van Maaslaan naar Sliedrecht Buiten’”

 1. Waar de heer Goverde eerder nog de moeite nam te reageren op berichten “uit de samenleving” is die service na zijn aankondiging niet meer terug te komen als wethouder voor de PvdA na de verkiezingen direct gestopt. Er rest een simpel burger, want dat ben ik inmiddels, niets dan bij de provincie te gaan informeren naar wat “De provincie – nu precies – heeft aangegeven hoeveel er bebouwd mag worden en welke kaders de gemeente heeft gekregen”. Ik moet helaas vaststellen, dat het eigenlijk geen fluit uitmaakt of je iets vraag als raadslid of als inwoner. Vragen die ik stelde over het Watertorenterrein werden – toen ik raadslid was ook niet beantwoord – en toen kwam provincie en RWS ook wel met de antwoorden.

 2. Prima podcast, waarin dhr Goverde als vlotte ervaren prater alle ruimte krijgt. Soms mi teveel ruimte, want hoorde weer prachtig staaltje ‘er om heen praten’ toen het bijv. over de oude bomen ging op het voetbalcomplex. Het terugplaatsen van ‘bijna tot volwassendom’ gekomen bomen op Sliedrecht Noord zorgde ervoor dat hij geen uitspraak hoefde te doen of de bomen gaan sneuvelen of niet op het complex vd voetbal. Met andere woorden……😳 Zeg maar dag met je handje tegen dat stukje SliedrechtGroen 😐

  En het werd zo mooi politiek gezegd dat hij er ook niet aan te houden is of er echt in Sliedrecht Noord bomen komen die ‘bijna tot volwassendom’ zijn. Ofwel….veel gezegd, maar weinig bepaald. En dan heb ik het nog geen eens over het zeer grote verschil over de functie van een ruim volwassen boom of een bijna tot volwassenheid gekomen boom. Laat staan over de meestal gekozen sprietjes waar de gemeente prat op gaat.

  Op zich ‘prachtig’ om een ervaren politicus aan het werk te zien en te horen, maar het geeft mij weinig echte hoop voor de nabije toekomst. Standaard kunstjes werken blijkbaar prima in zo’n podcast. Mag mi echt wel standje scherper en pittiger voor de komende partijen en politici. Maar ach….wie ben ik 🙁 Oja, een kritische betrokken inwoner die straks wel of niet ga stemmen, dus je zou zeggen dat mijn mening toch nog enig betekenis heeft. Of niet?

  PvdA was ooit een partij die nog enigszins tegengas gaf aan de wilde plannen mbt Sliedrecht Noord. Dat lijkt nu helemaal verleden tijd te zijn. Het geluid wat te horen is komt van wethouder Goverde, de lokale partij en diens fractievoorzitter zijn stil, doodstil. Dat belooft mi weinig goeds voor de toekomst. Ik weet niet of ik een bericht gemist heb, maar mi is het zo klaar als een klontje. Goverde is opnieuw wethouderskandidaat en de lokale rode kleur vervaagd verder van rood, naar vaalrood, naar roze of zoiets 😦 Rood weg in Sliedrecht, welke kleur komt daarvoor in de plaats?

  Tsja…makkelijk plannen maken zo. Als ik zeg maar de wethouder vanuit Sliedrecht in Rotterdam zou zijn, kan ik ook met gemak zeggen dat Rotterdam Zuid plat moet om plaats te maken voor een datacenter of zoiets. Geen enkele emotie of kennis van geschiedenis. Soms zou dat ook voordeel kunnen hebben, maar doek dan lokale politiek maar op en neem gewoon standaard wethouders van buiten aan. Als dat zo verfrissend is, dan moet je het verplichten toch gewoon? 🧐

  Helaas zal mijn stem na deze podcast niet naar de vaalrode kleur vd lokale PvdA gaan. Gemiste kans? Ws kunnen ze mijn stem, mening of betrokkenheid missen als kiespijn. Ik hoop echt dat PvdA Sliedrecht in 2026 weer een Sliedrechtse wethouder aandraagt, want ik persoonlijk wordt niet blij van al die buitenstaanders. Dat zegt niets over de persoon van dhr Goverde, maar alles over het gemak dat we doen alsof we in onze Sliedrechtse gelederen geen kwaliteit en kwantiteit hebben.

  Weer genoeg gezegd….nu wachtend op de nieuwe podcast. Hoop dit keer weer met Sliedrechtse inbreng 😎

 3. “De provincie heeft aangegeven hoeveel er bebouwd mag worden. De gemeente heeft kaders gekregen”, zegt de heer Goverde. Ben wel benieuwd naar wat de provincie heeft gezegd of geschreven.

 4. Alsof de Alblasserwaard zoals het nu is al niet mooi genoeg is… “Sliedrecht Buiten is volgens hem een eerste stap voor verdere ontwikkeling. Goverde: “Je houdt straks een mooi gebied in de Alblasserwaard over.” Wat moet er meer gebeuren om het groene hart leeg te zuigen en kapot te maken? Waar mensen zich met de natuur gaan bemoeien gaat het verkeerd!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld