Vernietiging kerstbomen via huisvuilophaalplaatsen begonnen

SLIEDRECHT – Medewerkers van de buitendienst van de gemeente Sliedrecht hebben vrijdagmorgen 7 januari 2022 door heel Sliedrecht kerstbomen opgehaald. Bewoners hadden die neergelegd bij de huisvuilophaalplaatsen. 

Hier worden de bomen opgehaald in de IJsselstraat. Er komt niet zoals andere jaren een gezellige kerstbomen- en vuurwerkinzameling, waarbij kinderen ook nog een zakcentje kunnen verdienen. Corona en de geldende maatregelen verhinderen dit. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Om 07.30 uur moest de kerstboom zonder ballen of piek e.d. daar liggen. Door de kerstbomen was soms de stoep tijdelijk versperd. “Dit is vervelend, maar nu even niet te voorkomen. We werken hard om de bomen zo snel mogelijk op te halen”, aldus de gemeente Sliedrecht.  

3 gedachten over “Vernietiging kerstbomen via huisvuilophaalplaatsen begonnen”

 1. Vroeger zamelde de jeugdbrandweer de bomen in, de kinderen kregen een lootje en je kon leuke prijzen winnen. Het was ook sport wie de meeste bomen inleverde. Jammer dat dit niet meer gebeurt, maken ze zich nog nuttig ook.

 2. Een domme actie waarbij kinderen nog verder opgesloten worden. Ze hebben al zoveel tenslotte in hun 3 weken verplichte vakantie……

 3. Nogmaals…een heel verkeerde keuze om kinderen en jongeren niet de gelegenheid te geven de bomen op te halen en iets te verdienen.
  In andere gemeenten gebeurt het wel.
  Heel kinderachtig om ‘de corona-maatregelen’ hieraan te koppelen.
  Ben eigenlijk wel benieuwd welke bureaucraat dit in zijn/haar wijsheid heeft besloten!
  Geen enkel begrip hiervoor!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld