Gouden jubileum Hof van Sliedrecht gevierd met bewoners

SLIEDRECHT – In Hof van Sliedrecht is dinsdagavond 14 september 2021 (en ook woensdag 15 september 2021 – red.) met de bewoners van het appartementencomplex aan de Lijsterweg stilgestaan bij het 50-jarig bestaan van het gebouw. 

Dat gebeurde met een gezamenlijk eten, een korte toespraak door directeur bestuurder Geert Tieman en muziek van de Sliedrechtse feestband Jan Pak de Leuning. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Voor het eten was een speciaal menu gemaakt, dat werd afgesloten met een jubileumdessert én koffie met bonbon en likeur. Vanwege corona werd het jubileumfeest uitgesteld. Dat het deze maand alsnog kan worden gehouden, is prachtig. In Hof van Sliedrecht wonen de mensen zelfstandig, maar kunnen rekenen op ondersteuning als dat nodig is. Dat kan zijn, zorg, maaltijden of hulp bij het huishouden, 24/7. 

Geweldig
Tieman sprak de aanwezigen toe. Voor de meesten van hen ligt de 50-jarige verjaardag al weer een tijdje achter hen. “Maar Hof van Sliedrecht wordt dit jaar 50 en we hebben dus iets te vieren. Het leek er vanwege de pandemie lange tijd op dat we geen bijeenkomsten konden organiseren, maar gelukkig staan de richtlijnen van het RIVM ons nu toe om dit feestje – zij het met in achtneming van de anderhalve meter maatregel en een beperkte groepsgrootte – samen met u te vieren. Het is geweldig om u allemaal zo weer bij elkaar te zien”, aldus Tieman.

Vertrouwen
Hof van Sliedrecht begon zijn bestaan 50 jaar geleden onder de naam Serviceflat Drechtstreek. Op 12 november 1971 verrichtte de toenmalige burgemeester van Sliedrecht, de heer Van Hofwegen, de openingshandeling. Hij had volgens Tieman terecht veel vertrouwen in Hof van Sliedrecht. Tieman: “Want 15 jaar later kwamen hij en zijn vrouw hier wonen. In al die jaren heeft een heel groot aantal mensen bij ons gewoond en we gaan ervoor zorgen dat ook in de komende jaren nog veel mensen een prettige oude dag bij ons kunnen beleven. In de tussenliggende jaren hebben we ons concept natuurlijk ingrijpend bijgesteld, zodat we zo goed als mogelijk bleven aansluiten bij de veranderende behoeften van onze huurders en hun woonwensen.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld