Fractievoorzitter Slydregt.NU verzet zich tegen ‘medische apartheid’

SLIEDRECHT – Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU) verzet zich tegen een coronatoegangsbewijs, waar – net als het kabinet – ook de gemeente Sliedrecht voor pleit. De voorman van de lokale Sliedrechtse politieke partij spreekt over ‘medische apartheid’ en wil een veel soepeler toegangsbeleid. 

Fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU). (Foto gemeente Sliedrecht)

Tekst gaat verder onder tweet.

Dat je alleen nog met een QR-code vanaf zaterdag 25 september 2021 bij onder meer de horeca naar binnen kan, vindt Jongeneel onacceptabel. Dat een pas nodig is om deel te nemen aan het openbare leven. Met zijn standpunt druist Jongeneel in tegen het overheidsstandpunt, zoals dinsdagavond 14 september 2021 kenbaar gemaakt tijdens de persconferentie door premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) van Volksgezondheid. Een standpunt dat ook de gemeente Sliedrecht deelt.

Tekst gaat verder onder tweet.

Het is nog niet duidelijk hoelang de QR-code nodig is om binnen te kunnen in de horeca, het theater en bij popconcerten? “Dat durf ik echt niet te zeggen”, antwoordde Rutte dinsdagavond, “Ik hoop zo kort mogelijk. Het is niet de bedoeling dat het coronatoegangsbewijs, net als de anderhalvemeter-maatregel, een eigen pagina op Wikipedia krijgt.” De Jonge zou een coronapas het liefst op nog veel meer plaatsen inzetten, zoals in de zorg. Rond 1 november 2021 wil het kabinet een besluit wil nemen over het langer inzetten van het toegangsbewijs. Volgens Rutte en De Jonge zijn zo’n 1,8 miljoen Nederlanders niet beschermd tegen het coronavirus.

3 gedachten over “Fractievoorzitter Slydregt.NU verzet zich tegen ‘medische apartheid’”

 1. Ik ben het vaak eens met dhr. Jongeneel, maar hier begeeft hij zich op glad ijs. Niet nodig, om over dit onderwerp te debatteren.
  Wat Dirk Willems terecht opmerkt, is dit een discussie die van beide kanten valt te bevechten.
  De prikweigeraars vergeten, dat het vaccinatiepaspoort, is (onnodig) gekomen door hun eigen weigering.
  De “weigeraars” houden zelf de beperkingen met maatregelingen en zo ook de Pandemie in stand.

  Internet is hier het probleem.
  Je organiseert veel sneller groepen tegenstanders..wereldwijd.
  Dat mag…maar dan wel achteraan aansluiten als je toch klachten krijgt.

 2. Vaccineren is inderdaad een vrij keuze, eens. Maar aan iedere keuze zitten gevolgen, in dit geval dus testen. Dan is niet vaccineren dus niet uitsluiten, je hebt namelijk nog een andere mogelijkheid.
  Vind ik de nieuwe regels een verbetering? Nee, zeker niet. Maar kom nou niet met halve waarheden, had deze man wat hoger ingeschat….

 3. Als mensen zonder vaccinatie of testbewijs niet worden uitgesloten dan worden mensen met een kwetsbare gezondheid uitgesloten. Dat is toch ook medische apartheid?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld