Goud voor Stefan Boermans​ en Yorick de Groot​ in Gstaad

GSTAAD / SLIEDRECHT – Beachvolleyballers Stefan Boermans en Sliedrechter Yorick de Groot hebben zaterdag 10 juli 2021 nog een hoofdstuk aan hun jongensboek toegevoegd. Ze wonnen in Gstaad, een dorp in het Berner Oberland in Zwitserland de finale van het viersterrentoernooi. Ze versloegen de Russen Liamin en Myskiv overtuigend met 21-17, 21-15. 

De Volleybalkrant noemt het een waanzinnige prestatie van De Groot (21) en Boermans (26). Nadat de mannen een geweldig OKT speelden om Varenhorst en Van de Velde aan een ticket te helpen, ging het in Gstaad voor eigen succes. (Foto via Bas de Groot)

Tekst gaat verder onder tweet

Boermans en De Groot wonnen hun poule, versloegen de vicewereldkampioen en waren ook te sterk voor Ehlers/Fluggen en Liamin/Myskiv (21-17 en 21-15). Het Nederlandse duo was zo al zeker van een medaille. Het trof in de finale Cherif/Ahmed, het duo uit Qatar dat in de poule al verslagen werd. Het geloof in de gouden koebel van Gstaad was er en met geweldig spel wist Boermans/De Groot het toernooi te winnen. Het duo pakt 800 punten voor de wereldranglijst en neemt 20.000 dollar mee naar huis.

1 gedachte over “Goud voor Stefan Boermans​ en Yorick de Groot​ in Gstaad”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld