Jongste en oudste lid SKC Merwede/Multiplaat heropenen kantine

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Na een intensieve verbouwing is zaterdagochtend 10 juli 2021 de geheel vernieuwde kantine van korfbalvereniging SKC Merwede/Multiplaat officieel heropend. Deze eer was toebedeeld aan het jongste en oudste lid van de inmiddels 83-jarige vereniging. Een rood lint werd met een schaar doorgeknipt.

Onder ‘toezicht’ van het oudste lid Gerrit van Krimpen (81) knipt het jongste lid Norah de Groen (4) op vakkundige wijze het lint door. Het vernieuwde onderkomen geeft de club een algemeen gevoel van trots! (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De officiële (her)opening werd ingeleid door voorzitter Adri Lugthart, die de microfoon al gauw overhandigde aan de projectleider van de verbouwing Walter Borsje. Deze gaf een toelichting over de verbouwingsperiode van tien maanden en de manier waarop de aanpassing van het vernieuwde clubonderkomen tot in detail tot een fantastisch eindresultaat heeft geleid. Vervolgens werd na het doorknippen van het lint in aanwezigheid met vertegenwoordigers van verschillende betrokken bedrijven en vrijwilligers met champagne getoast op het begin van dit nieuwe ‘clubgenoegen’. Voor gebak was uiteraard ook gezorgd, de energiezuinige koelkast stond er vol mee.

Tekst gaat verder onder tweet.

MOJP
Een groot team van zo’n 40 vrijwilligers met ondersteuning door verschillende ervaren professionals heeft de centrale plaats binnen de vereniging een complete metamorfose gegeven. Deze vernieuwing past in het MOJP (Meer Jaren Onderhouds Plan), dat vorig jaar door het Merwedebestuur werd opgesteld. Het is financieel mogelijk gemaakt door een sterke groei van het sponsorcollectief in de afgelopen vijf jaar. De club is daar zeer content mee.

Duurzaamheid voorop
Eén aspect was zeer belangrijk tijdens de verbouwing, het zoveel mogelijk duurzaam maken van de kantine. Enkele onderdelen daarvan vormen de zeer energiezuinige verlichting en de verwarming door middel van zonnecollectoren. Ook de toekomstige investeringen in het complex zullen een duurzaam karakter hebben, passend bij de maatschappelijke betrokkenheid die de vereniging binnen de Sliedrechtse samenleving actief wil invullen.

Koppelschiettoernooi
Tijdens de middaguren waren alle leden en andere belangstellenden welkom om een kijkje te nemen in de ‘nieuwe’ kantine. Om een extra feestelijk tintje toe te voegen was ook een koppelschiettoernooi georganiseerd. Leden vanaf de B-jeugd konden zich hier voor aanmelden. Er werd gespeeld met 40 koppels. De nieuwe competitie gaat over een tijdje weer beginnen. Door de nieuwe entourage in de kantine is het waarschijnlijk niet moeilijk om liefhebbers voor bardienst te vinden. De inwendige mens hoeft niets te vrezen…

1 gedachte over “Jongste en oudste lid SKC Merwede/Multiplaat heropenen kantine”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld