Gitaarbouwer voor het goede doel Van Veen in internationale competitie

SLIEDRECHT – Gitaarbouwer Daniel van Veen van het in Sliedrecht gevestigde Unquendor Guitars neemt deel aan de internationale gitaarbouw-wedstrijd ‘The Great Guitar Build Off’ op YouTube om geld in te zamelen voor Muziekids, een organisatie die zich inzet het verblijf van kinderen in zorginstellingente veraangenamen met behulp van het maken van muziek. Publieksstemmen bepalen welke bouwers in de top tien van de competitie komen waarna een vakjury de uiteindelijke winnaar kiest.

Unquendor Guitars is vier jaar geleden ontstaan uit een hobby in een schuur achter in de tuin. Nog steeds worden er in deze schuur  door Daniel van Veen elektrische gitaren volledig met de hand gebouwd. (Foto Unquendor Guitars)

Tekst gaat onder video verder.

“Hoe beter het resultaat in de wedstrijd, des te meer de gitaar kan opbrengen in de veiling”, licht Van Veen toe. Om mee te helpen een zo goed mogelijk resultaat te halen kan je stemmen door deze link te volgen en daar op het hartje te klikken. De Sliedrechter hoopt op veel stemmen!

Bekendheid
Mede door het YouTube kanaal, waarop naast filmpjes van het bouwen ook instructie-videos te zien zijn, vergaart Unquendor Guitars steeds meer ook internationale bekendheid. Inmiddels is er al een aantal binnenlandse gitaristen, die gebruik maken van deze gitaren en zijn ze sinds kort ook in een gitaarboetiek in Oss verkrijgbaar.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld