Nieuwe huisarts Koçak voelt zich thuis in Medisch Centrum Thorbecke

door Hans van der Aa
SLIEDRECHT – Het is vandaag 1 juli 2021, op deze datum is de nieuwe huisarts Burcin Koçak sinds haar introductie per 1 mei 2021 inmiddels twee maanden actief in haar nieuwe praktijkruimte in Medisch Centrum Thorbecke aan de Thorbeckelaan 122 B. Na een periode als waarnemend huisarts is zij nu weer werkzaam in een solopraktijk.

De nieuwe huisarts Burcin Koçak is ondertussen twee maanden ‘ingeburgerd’ in haar nieuwe praktijk. Zij geniet van het contact met haar patiënten. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Koçak studeerde geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en volgde haar huisartsenopleiding aan het UMC Utrecht, waar zij in 2012 klaar was met haar studie. Van 2013 tot 2018 had zij een eigen huisartsenpraktijk in IJsselstein. Om verschillende redenen – ze wilde niet in een maatschap, liever geen praktijk in haar eigen woonplaats en meer tijd voor haar zoon – is ze hier gestopt. In de periode 2018 tot 2021 was ze in verschillende praktijken als waarnemend huisarts actief.

Motivatie
In april 2021 besloot Koçak dat de tijd rijp was om een eigen praktijk over te nemen. Na de pensionering van huisarts C.H. Bijl was een vacature ontstaan. Hierover merkt zij op: “Mijn zoon was op dat moment al zelfstandiger en ik merkte dat ik mijn eigen patiënten toch wel erg miste. Ik heb voor deze praktijk gekozen omdat ik graag een solopraktijk wilde en hele fijne verhalen van mijn collega’s hoorde over de samenwerking van de huisartsen in MC Thorbecke én over de bewoners van Sliedrecht. Tot op heden heb ik er nog geen dag spijt van gehad!”

Nieuwe patiënten
De praktijk van Koçak staat open voor aanmelding van nieuwe patiënten. Over haar manier van werken vertelt zij: “Ik ben een laagdrempelige huisarts. Ik vind het erg belangrijk dat patiënten zich welkom voelen en dat zij merken dat zij zich door mij gehoord voelen. Dat ze ervaren dat ze serieus worden genomen. Transparantie en communicatie zijn essentieel voor een goede arts-patiëntrelatie. Daarnaast vind ik humor in de spreekkamer ook belangrijk.”

Corona
Op de vraag hoe ze de coronatijd heeft ervaren, antwoordt Koçak: “Tijdens de coronaperiode heb ik voornamelijk als invallend/waarnemend huisarts gewerkt. Het waren zware, intensieve dagen met veel onzekerheden en soms veel verdriet door verlies van patiënten. Gelukkig is er inmiddels – vooral door de vaccinaties – meer rust gekomen, al is het nog steeds behoorlijk intensief werken voor ons als huisartsenpraktijk. We zijn nu met de tweede ronde vaccinaties bezig.”

Online mogelijkheden
De huisartsenpraktijk MC Thorbecke maakt inmiddels ook gebruik van de mogelijkheden die MijnGezondheid.net biedt. “Dit betekent dat patiënten online afspraken kunnen maken in mijn agenda en hun dossier/uitslagen kunnen inzien en hun herhaalmedicatie kunnen bestellen. Dit is extra service naast de ‘gewone’ spreekuren”, vult Koçak aan. Van maandag tot en met vrijdag zijn er vanaf 08.00 uur afspraak-spreekuren. Het telefoonnummer van de praktijklijn is (0184) 411688.

1 gedachte over “Nieuwe huisarts Koçak voelt zich thuis in Medisch Centrum Thorbecke”

  1. En wie zijn die “anderen”? Hoe weten zij, dat deze huisarts veel arabisch sprekende klanten zal trekken? Ik zie het verband niet.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld