Gemeenteraad gaat weer vergaderen in coronaopstelling

SLIEDRECHT – De gemeenteraad van Sliedrecht gaat vanaf dinsdag 9 november 2021 weer vergaderen in een coronaopstelling. “Het kan zijn dat we terug gaan naar de klassikale vergaderopstelling of een andere vorm van een U. Dat ga ik de aankomende dagen uit laten zoeken”, schrijft burgemeester Jan de Vries (CDA) donderdagmiddag 4 november 2021 in schrijven aan de leden van de gemeenteraad en aan de collegeleden.

Vanwege het dringende advies om de anderhalve meter in acht te nemen, heeft De Vries besloten dat zij in de raadzaal voor wat betreft de vergaderopstelling die anderhalve meter gaan hanteren. Dat kan betekenen dat de tafels weer los van elkaar komen te staan in de tijdelijke raadzaal in partycentrum De Lockhorst. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

 “Helaas heeft het kabinet de coronamaatregelen aan moeten scherpen. Dat heeft ook gevolgen voor de wijze van vergaderen door de raad van Sliedrecht”, bericht De Vries, “Gelukkig zijn wij met de raadzaal in De Lockhorst nog in staat om fysiek bij elkaar te blijven komen. Pers en publiek zijn nog steeds van harte welkom, maar het dringende anderhalve meter advies heeft wel gevolgen voor het aantal zitplaatsen.” Voor de media is een vaste plaats gereserveerd. Alle vergaderingen zendt de gemeente Sliedrecht rechtstreeks in beeld en geluid online uit.

Mondkapje en QR code
Tijdens het binnengaan van de vergaderzaal en het verplaatsen vraagt De Vries aan de raads- en collegeleden om een mondkapje te dragen. De Vries: “Om het aantal verplaatsingen te verminderen zal ook weer uitsluitend vanaf de zitplaats worden gesproken. Voor de borrel na afloop van de vergadering in de bar van de Lockhorst verandert er niets. De Lockhorst is verantwoordelijk voor het in acht nemen van de maatregelen die voor hen gelden. Ik wil u er graag nogmaals op wijzen dat het tonen van de QR code op dat moment verplicht is.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld