Gemeenten houden gezamenlijke informatiebijeenkomst over PFAS-vervuiling

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – De gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht houden op woensdag 13 december 2023 in het gemeentehuis van Papendrecht aan Markt 22 een informatieve inloopbijeenkomst over de PFAS-vervuiling. De bijeenkomst is van 16.00- 20.00 uur.

Er lopen diverse rechtszaken tegen Chemours/Dupont over de vervuiling van bodem en water. Overheden voeren diverse onderzoeken uit. Bijvoorbeeld naar de PFAS-vervuiling van zwemwater, eieren en moestuinen. (Stockfoto)

De gemeenten merken dat inwoners veel vragen hebben over de vervuiling van de leefomgeving met PFAS. Deskundigen van verschillende organisaties zijn in het gemeentehuis aanwezig. Zij beantwoorden vragen en geven toelichting op bepaalde ontwikkelingen. 

Deskundigen
Bezoekers kunnen binnenlopen op het tijdstip dat hen het beste uitkomt. Bij de verschillende tafels kunnen ze hun vragen en zorgen bespreken met deskundigen. Vertegenwoordigers van de waterschappen, drinkwaterbedrijven, GGD, DCMR, OZHZ en de Provincie Zuid Holland zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

Vragen sturen
Bewoners kunnen ook nu al vragen insturen aan hun gemeente per e-mail of door te bellen met tel. 14078. De vragen en antwoorden worden verzameld en gepubliceerd via de websites van de gemeenten Dordrecht, Molenlanden, Papendrecht en Sliedrecht. 

2 gedachten over “Gemeenten houden gezamenlijke informatiebijeenkomst over PFAS-vervuiling”

  1. Meer dan opinies en standpunten kan men er niet te horen krijgen. Moeite waard om eens te gaan horen maar kritisch blijven want de wetenschap geeft tegenstrijdige berichten en men moet niet verschieten moest men er tegenstrijdige dingen vernemen.

  2. Amerika begint nu ook terecht te klagen over ongezond afval van Chemours Dordrecht.

    Amerikanen hebben er inmiddels lucht van gekregen dat ze in North Carolina ongezond afval moeten verwerken en daarmee de volksgezondheid in gevaar komt.

    Bron NU.nl

    Chemours-afval uit Nederland bedreigt gezondheid in VS: VN eist verklaring

    nu.nl/economie/6291532/chemours-afval-uit-nederland-bedreigt-gezondheid-in-vs-vn-eist-verklaring.html

Plaats een reactie

*=Verplicht veld