‘Help uw buren met scheiden’

SLIEDRECHT – Zo’n twaalf mensen zijn er in Sliedrecht nodig, die op vrijwillige basis actief informatie aan buren en wijkbewoners geven over het scheiden van afval, de oren en ogen zijn van de wijk en de verbinding vormen tussen de gemeente en bewoners. De gemeente Sliedrecht noemt hen grondstofcoaches.

Ze krijgen een uitgebreide training van de gemeente, waaronder ook een kijkje in de keuken van de afvalinzameling. Samen wordt bekeken in welk deel van de wijk de grondstofcoach aan de slag gaat. ‘Help uw buren met scheiden’. Maar waarom?

Restafval
Gemeenten staan voor de uitdaging het te verbranden restafval de komende jaren te verminderen tot 100 kilogram per persoon per jaar. Dit lijkt een grote uitdaging, maar het volgens de gemeente Sliedrecht is mogelijk. Op dit moment wordt jaarlijks volgens hen namelijk ongeveer 200 kilogram restafval per persoon aangeboden. Dit afval bestaat grotendeels uit herbruikbare materialen. Als inwoners het afval goed scheiden en in de juiste verschillende containers doen, helpen zij volgens de gemeente mee aan het bereiken van het doel.

Belangstellenden kunnen zich opgeven bij ambtenaar Jeroen Sakko, tel. 0184-495927.

2 gedachten over “‘Help uw buren met scheiden’”

  1. Hallo Redactie,

    Hoe kan je als gemeente nu deze oproep midden in de zomer plaatsen? Veel mensen zijn met vakantie. Bovendien is de initiatiefnemer wel een hele grote milieufriek.

    Dhr. De Groot, Sliedrecht

Plaats een reactie

*=Verplicht veld