Gemeente wil spel- sport- en ontmoetingsplaatsen

SLIEDRECHT – Het college van burgemeester en wethouders wil binnen vijf jaar de speelplekken in Sliedrecht opknappen en naar eigen zeggen omvormen tot uitdagende speel-, sport- en ontmoetingsplaatsen.

Iedere buurt krijgt volgens de gemeente Sliedrecht meerdere speelplaatsen met uitdagende speeltoestellen, passend bij deze tijd. (Foto Sliedrecht24)

Naast spelen en sporten komt de focus ook te liggen op ontmoeting tussen jong en oud in de buurt.

Samen
Het college wil ruim een miljoen euro investeren om dit project in vijf jaar tijd af te ronden. Dit staat in het raadsvoorstel dat de gemeenteraad dinsdag 22 maart 2016 bespreekt in een oordeelsvormende vergadering. Dinsdag 29 maart 2016 volgt het besluit. Wethouder Hanny Visser: “In het College Uitvoeringsprogramma hebben we beloofd dat ieder kind in Sliedrecht op een veilige en aangename manier in de eigen buurt moet kunnen spelen. Daarom hebben we alle speelplekken in kaart gebracht en een plan gemaakt om deze te verbeteren. Dit willen we echt samen met kinderen en jongeren in de buurten gaan doen, zodat het aansluit bij hun belevingswereld. Naast spelen en sporten staat daarin voor mij ook de ontmoeting tussen jong en oud centraal.”

In een video van de gemeente Sliedrecht vertelt wethouder Hanny Visser (PRO Sliedrecht) meer over het plan voor de vernieuwde speelplaatsen.

Start
Voor het jaar 2016 vraagt het college een bedrag van 300.000 euro aan de gemeenteraad. Wethouder Hanny Visser: “Daarmee kunnen we dit jaar nog een vliegende start maken in de buurten Winklerplein Zuid en Noord, Vogelbuurt-Noord en Buitenuitbreiding-Oost. Daar zullen de kinderen en jongeren dus al snel van ons gaan horen.” Van 2017 tot en met 2020 komen fasegewijs de andere wijken en buurten aan de beurt.

Kwaliteit
In de nieuwe visie van het college staat kwaliteit boven kwantiteit. Op dit moment telt Sliedrecht 105 speelplekken. In de toekomst blijven daarvan volgens de gemeente 66 moderne en uitdagende speelplekken over. “Op de overgebleven speelplekken, waar nu vaak slechts een, twee of drie speeltoestellen staan, zal ruimte ontstaan voor vrije spelvormen die aangejaagd worden met speelprikkels”, aldus de gemeente Sliedrecht.

Prognose
Bij de totstandkoming van het plan zegt de gemeente rekening te hebben gehouden met het aantal kinderen en jongeren in de verschillende buurten. Daarbij is ook een prognose gemaakt, hoe deze aantallen zich de komende jaren zullen ontwikkelen.

1 gedachte over “Gemeente wil spel- sport- en ontmoetingsplaatsen”

  1. Een ontmoetingsplaats voor ouderen zou ook een goed plan zijn. Een plek met een bruin café uitstraling waar ouderen ’s morgens een kopje koffie kunnen drinken en lekker kunnen kletsen. In Brabant heb je veel van deze cafe’s. Daar gaan veel mensen ’s ochtends een kopje koffie drinken. Dat wordt gemist in Sliedrecht. Veel eenzame ouderen zouden hier blij mee zijn. Nu hebben de supermarkten (met koffie) deze functie, maar is niet ideaal natuurlijk!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld