Oishi Fusion

Gemeente wil inwoners nogmaals wijzen op online ‘aardgasvrij’ onderzoek

SLIEDRECHT – Inwoners van Sliedrecht kunnen tot en met zondag 8 november 2020 hun mening geven over het aardgasvrij maken van de gemeente Sliedrecht. Dat kan hier via een online enquête. De gemeente neemt de resultaten van deze enquête mee bij het opstellen van de Transitievisie Warmte 2021.

De meeste mensen gebruiken op dit moment nog aardgas om te koken en hun woning te verwarmen. Maar het  gebruik van aardgas is niet duurzaam. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

In het Klimaatakkoord is daarom afgesproken dat in 2050 huizen en gebouwen in Nederland aardgasvrij zijn. Ook de gemeente Sliedrecht bereidt zich voor op een toekomst zonder aardgas. In Sliedrecht-Oost is zelfs al een start gemaakt. Op dit moment is energie- en afvalbedrijf HVC daar bezig met de aanleg van een warmtenet.

Transitievisie Warmte 2021
Elke gemeente moet eind 2021 een Transitievisie Warmte klaar hebben. In deze visie komt te staan hoe de gemeente Sliedrecht de overstap naar aardgasvrij gaat aanpakken. Wat is een logisch moment voor een buurt om over te stappen naar aardgasvrije warmteoplossingen? En wat zijn de mogelijke alternatieven? De antwoorden hierop komen in de Transitievisie Warmte 2021 die de gemeente de komende maanden opstelt. Elke vijf jaar wordt de Transitievisie Warmte opnieuw bekeken. Zo kunnen nieuwe ontwikkelingen en technieken worden meegenomen in de route naar een aardgasvrije toekomst.

8 gedachten over “Gemeente wil inwoners nogmaals wijzen op online ‘aardgasvrij’ onderzoek”

 1. De gemeente heeft nog veel huiswerk te doen mbt de duurzaamheid van de alternatieven rondom aardgas-vrij. Er zijn al div gemeenten gestopt met dit project, omdat de alternatieven niet zo duurzaam zijn als wordt voorgeschoteld.
  Als voorbeeld noem ik de windmolens die heel veel geld kosten en het voordeel na 50 jaar nog niet eruit is.
  Waarom worden huizen, die al ouder zijn, niet beter geïsoleerd, zeker mn door de verhuurder?
  Daar zal veel energie op bespaard kunnen worden.
  Daarnaast is t kostenplaatje uiteindelijk voor degene die al “deze zgn besparingen” niet zien zitten en ook niet effectief/duurzaam zijn op de langere termijn.

 2. En dan de manier waarop de straten weer worden dichtgegooid, met een scootmobiel is er niet meer normaal te rijden door de straten die open zijn geweest, de putten zijn zo groot dat de grondplaat de stenen raakt en dat je soms blijft steken in een kuil. Zeg nu niet dan rij je over de stoep, dit is niet mogelijk door op de stoep geparkeerde auto,s, overhangend groen en in sommige straten staan de lantaarens miden in de stoep, aan de straat kant kan he er niet langs, aan de huizen kant ook niet door het overhangend groen

 3. De maatregelen waarbij niks op feiten te baseren valt gaat maar door. Alles ligt over hoop en de verkeer moet maar kijken wat die doet. En de rest mogen mensen die zich door hinder genoodzaakt word ergens te parkeren beboet. Gaat over extreme boetes waarbij mensen hun auto niet kwijt kunnen als bonus bekeurd schande groot in doen Sliedrecht echt knap.

 4. Zo, ik heb de enquête net ingevuld. Ik ben een voorstander om beter en schoner voor de aarde te zijn. Bij het warmtenet zijn nog teveel vraagtekens om vertrouwen te hebben. Bovendien snap ik het aantal bomen die gekapt moeten worden voor het warmtenet totaal niet. Het voelt tegenstrijdig met deze doelstelling. De werkmensen zijn aardig en behulpzaam zoals ik het ervaar. Maar van die bende en de manier achterlaten, daar krijg ik weer de rillingen van. Ze zouden maar in je huis komen! Wat ik eruit begrijp is dat Tablis Wonen deze wens van verwarmen heeft. Maar waarom is de informatie dan weer van de gemeente…..het is te onduidelijk. Het voelt dat de huurders deze proef moeten uitproberen. Wat is de stem van de huurders dan waard? We mogen best deze werkzaamheden en stappen kritisch blijven volgen. Het kost de complexen nu al ruimte terwijl er nog niks is. En overal worden de schouders opgehaald. De mensen doen hun best maar het blijft een duister gebeuren. Het is wel je thuis! En ‘proef’ voelt ook echt niet goed. Dus wat de enquête echt waard is? Ingevuld is het!

 5. Beste Bert Verschoor.
  Ook jij heb nu een officiële van Sliedrecht24 ontvangen, betreffende het aardgas verhaal.
  Dit verhaal stinkt aan alle kanten. Waarom mogen wij inwoners van Sliedrecht nu ineens mee gaan denken via een lijst invullen, terwijl ze al een heel gedeelte van Sliedrecht overhoop hebben gehaald.
  Zo worden wij normale mensen en inwoners bedonderd door ambtenaren. Heel de wereld gaat aan het gas. Maar wij kunnen aan het gas. Terwijl helemaal niet is bewezen hoeveel rendement dit oplevert. Maar wij met onze Rutte club worden gewoon naar de …….. GEHOLPEN. Maar dat je moet inleveren op kwaliteit van warmte is reeds allang bewezen. En dan maar hopen dat er niks met de H.V.C. gebeurt. Want dan zitten er duizenden gezinnen in de kou. Dat noemen de boeren; OP 1 PAARD WEDDEN. Let op; Over 2 jaar staan er 10 dieselgenerators in Sliedrecht. Om de woningen te verwarmen.

 6. Alweer het aldoor gemanipuleer van Ton Spek, welke als ‘onze’ CDA- wethouder in beginsel de door klimaatwet- architect Pechtold gemanipuleerde Buma moest gehoorzamen. Nu de verduurzaming landelijk spaak gaat lopen (Urgenda is inmiddels ook van mening dat Nederland voorlopig beter aan het gas kan blijven) laat Spek zijn arrogantie blijken door vooral zijn grote ongelijk niet toe te willen geven. Overigens is de ‘oppositie’ (m.u.v. Slydregt.nu) ook voor ‘van het gas af’, welke maatregel principieel geen basis heeft, daar de kennis omtrent klimaatverandering inconsistent is en op hypothese berust, waardoor dus terecht de controverse aanhoudt. Waar het één en ander dan wel goed voor moet zijn, dat zijn de verwachte verdienmodellen: voor alles wat hoegenaamd ‘het klimaat gaat redden’, gaat u uiteindelijk de hoofdprijs betalen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld