PRO Sliedrecht wil narcissen planten op plaatsen waar stoeptegels eruit gaan

SLIEDRECHT – In het verleden heeft de lokale politieke partij PRO Sliedrecht bloemzaden uitgedeeld. Nu gaan ze een stapje verder. “Omdat elke steen telt, komt PRO Sliedrecht zaterdag 31 oktober 2020 namelijk met een actie: haalt u een stoeptegel (30×30) uit uw tuin, dan komen wij op deze dag – uiteraard geheel coronaproof – zelf bij u langs om vijf narcissenbollen op die plek te planten”, schrijf PRO Sliedrecht op hun website. 

Leden van de politieke partij PRO Sliedrecht gaan bij inwoners narcissen plaatsen in de tuin. Inwoners kunnen zich aanmelden voor de laatste zaterdag van oktober 2020. 

PRO Sliedrecht is groot voorstander van het initiatief Steenbreek. Het doel van deze stichting is om samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving te vergroenen. “Door verharding in tuinen te vervangen voor groen kan water beter in de bodem zakken, wordt de temperatuur getemperd, fijnstof afgevangen en krijgen insecten, amfibieën, vogels en natuur een groter leefgebied. Het bodemleven verbetert en de levenskwaliteit van de mens gaat er op vooruit”, aldus PRO Sliedrecht.

Aanmelden
De gemeente Sliedrecht heeft zich in 2018 aangesloten bij het initiatief Steenbreek. PRO Sliedrecht: “Maar helaas is hier sinds die tijd nog niet zo heel veel mee gedaan. Daarom helpen we graag een handje mee. Wij zijn van oudsher een partij die het behoud en nieuwe aanleg van groen hoog in het vaandel heeft staan”. Wie mee wil doen aan de actie kan hier online een contactformulier invullen. 

Plaats een reactie

*=Verplicht veld