Gemeente H’veld-G’dam sluit gebied af na verstoring openbare orde

HARDINXVELD-GIESSENDAM / SLIEDRECHT – De burgemeester van Hardinxveld-Giessendam Dirk Heijkoop (CDA) van Openbare Orde en Handhaving heeft woensdag 28 juli 2021 besloten om het fietspad langs de Merwede vanaf Sliedrecht (de Tiendweg) tot aan Rivierdijk ter hoogte van 721/722 en het daarachter gelegen natuurgebied (inclusief de strandjes) te sluiten in de weekendavonden en -nachten tot en met maandag 6 september 2021. Dat heeft ook consequenties voor Sliedrechtse bezoekers van de strandjes.

De snelweg A15 met links aan de rivier de strandjes. De gemeente Hardinxveld-Giessendam spant zich in voor een veilige leefomgeving en treedt op tegen allerlei vormen van overlast. Politie en BOA zullen daarop handhaven. Daarnaast bestaat er voor de gemeente de mogelijkheid om iemand een gebiedsontzegging op te leggen. (© Archieffoto RPAS Peter Donk / Dronetv.nl)

Deze maatregel is volgens de gemeente Hardinxveld-Giessendam genomen omdat het in de weekendnachten in de maand juli erg onrustig is geweest op deze locatie. Grote groepen mensen kwamen samen en de politie heeft regelmatig moeten ingrijpen na het ontstaan van verschillende vechtpartijen waarbij helaas gewonden zijn gevallen. In het weekend van vrijdag 16 op zaterdag 17 juli 2021 moest zelfs een deel van de snelweg A15 worden afgesloten, omdat er gevaar was voor de verkeersveiligheid.

Geen risico nemen
Met deze maatregel hoopt de gemeente de openbare orde in het genoemde gebied te herstellen. De burgemeester is zich ervan bewust dat met dit besluit ook mensen worden geraakt die het gebied gebruiken om te recreëren. “Wij zien dat het overgrote deel van de mensen die hier komt goede bedoelingen heeft. Wij willen het echter niet riskeren dat ieder weekend de vlam in de pan slaat met steeds ernstigere vormen van verstoring van de openbare orde tot gevolg. Hier moeten we tegen op treden”, aldus Heijkoop.

Controle
Het verbod wordt ingesteld op grond van de Algemene plaatselijke verordening, artikel 2:1, lid 3. In de avond en nacht van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag tussen 21.00 en 06.00 uur mag niemand zich in het gebied begeven. Politie en BOA zullen daarop volgens de gemeente Hardinxveld-Giessendam handhaven. Daarnaast bestaat er voor de gemeente de mogelijkheid om iemand een gebiedsontzegging op te leggen.

2 gedachten over “Gemeente H’veld-G’dam sluit gebied af na verstoring openbare orde”

  1. Volkomen terecht!!
    Aso’s steken de boel in de fik, maken er een grote puinhoop van en gebruiken drugs.
    Als we er met de honden komen moeten we eerst het glas weghalen en soms nasmeulende asbergen blussen. Flinke straffen en meer handhaven maar dat is roepen in de woestijn!!

  2. heel nederland op slot. dit keer voor 2 procent raddraaiers die zich met 30 man sterk voelen .een oproep aan de ouders. houd Uw kinderen aan de riem als ze zich misdragen. en stop met spugen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld