Gemeente en ontwikkelaars er niet uit voor noord-zuid verbinding; meer tijd nodig

SLIEDRECHT – De projectontwikkelaars en de gemeente Sliedrecht zijn er vrijdag 28 juni 2024 in het overleg niet uitgekomen. Er is geen klap met de hamer gegeven, omdat er volgens de gemeente meer tijd nodig is. De projectontwikkelaars en de gemeente hebben volgens de gemeente wel de intentie om hun publiek-private samenwerking te verlengen. Dat bericht de gemeente Sliedrecht dinsdagmiddag 2 juli 2024. 

De projectontwikkelaars en de gemeente Sliedrecht zeggen de afgelopen maanden veel tijd en energie te hebben gestoken in de toekomst van Sliedrecht-Noord. “Een goed en financieel haalbaar plan en een goede samenwerking zijn daar onmisbare elementen in”, aldus de gemeente Sliedrecht. Dat kon kennelijk de afgelopen maanden ondanks de ‘vele tijd en energie’ niet worden bereikt. (Schets gemeente Sliedrecht)

De ontwikkelaars Heijmans, Van Wijnen, BPD, ABB, Gebroeders Blokland, AM en de gemeente gaan vanuit vertrouwen de komende maanden verder werken aan de afronding van het stedenbouwkundige masterplan, de samenwerkingsconstructie en de businesscase. Het Sliedrechtse College van B & W: “We realiseren ons dat we de deadline van 1 juli 2024 niet gehaald hebben. De complexe opgave in Noord en de kwaliteit die we hier willen neerzetten voor de toekomst van Sliedrecht maken dat kwaliteit voor een deadline gaat.” In die samenwerking is wederzijds vertrouwen de basis. Daarmee komt de realisatie van de ontwikkeling in Sliedrecht-Noord en de daarbij horende Noord-Zuidverbinding een belangrijke stap dichterbij.

Meer geld nodig
In april 2023 nam de gemeenteraad het besluit om een voorbereidingskrediet beschikbaar te stellen voor de Noord-Zuidverbinding. Omdat er nog geen afgerond plan ligt, is er vanuit de ontwikkelaars nog geen toezegging op het voorbereidingskrediet voor de Noord-Zuidverbinding. De ontwikkelaars hebben aangegeven wel garant te staan voor 50% van de onderzoekskosten voor de verbinding voor de resterende maanden van 2024. Het Sliedrechtse college: “Die toezegging is echter anders dan wat de gemeenteraad besloot op 23 april 2024 dat realiseren we ons terdege. Om die reden komen we als college op korte termijn terug naar de gemeenteraad met een aangepast voorstel. Zo bouwen we samen verder aan de toekomst van het dorp Sliedrecht.” Vrijdag 28 juni 2024 werd het al stil. De verantwoordelijke wethouder reageerde niet na de gesprekken en communicatie over Sliedrecht-Noord berichtte dat begin volgende weerk meer nieuws zou volgen. Vandaag dus!

Tijd nodig
Helma Born, regiodirecteur bij BPD, namens de ontwikkelaars van Sliedrecht-Noord: “We hebben met de gemeente flinke stappen gezet de afgelopen maanden. Onze doelstelling is om een goed en financieel haalbaar stedenbouwkundig masterplan aan de gemeenteraad te presenteren. De komende tijd gebruiken we om dat plan te voltooien, in het vertrouwen dat we samen iets moois kunnen maken voor Sliedrecht.” Hoeveel tijd en hoeveel extra geld nodig is, bericht de gemeente niet. Ook reageert de verantwoordelijke wethouder Ton Spek (CDA) niet. Als de ontwikkelaars en de gemeente er niet uit gaan komen, klapt het plan noord-zuid verbinding. 

12 gedachten over “Gemeente en ontwikkelaars er niet uit voor noord-zuid verbinding; meer tijd nodig”

 1. Graag onmiddellijk stoppen en een prachtig recreatie- en natuurterrein van maken. Sliedrecht groen op de kaart zetten. Niet méér stenen maar meer groen! Dank u wel.

 2. Hr.Spek :Zet hier een dikke punt achter en stop hier mee.
  Elke keer met die plannen van Hr.Spek ik ga hier élke keer van over mijn NEK .!!!
  Warmtenet achter de schermen afsprakenen maken met Tablis Wonen nu dit weer dit .Advies pakje spullen en vertrek !

 3. Dit is nu Sliedrecht. Die wij als inwoners van moeten gaan promoten.

  Enkele voorbeelden van geldverslindende voorstellen en plannen van onze raad.
  Elextra. Voorbereiding tonnen aan euro’s. Afbouw miljoenen.
  Winkerplein. Tonnen zo niet enkele miljoenen aan voorbereiding, en aankopen vastgoed.
  Warmtenet. Tonnen zo niet miljoenen aan voorbereiding door de raad, tablis, en HVC.
  Zuid/noord verbinding/ Plan noord. Tonnen zo niet miljoenen aan voorbereiding.
  Diversen sport accommodatie verplaatsen. tonnen aan voorbereiding. Zie alleen Sliedrecht sport maar.

  Nooit geweten dat Sliedrecht zo rijk was.
  Het gelach zal toch betaald moeten worden. Door wie???? Door de bewoners natuurlijk.
  Maar de grootste tegenvaller voor de bewoners wordt het warmte net. Dat gaat honderden euro’s per woning kosten. Hou gewoon rekening met € 900.00 per woning per jaar. Dan krijg je ook nog alle ellende van storing, dus geen warm water of verwarming.

  De grote baas van tablis, en vriendin van wedhouder dhr. Spek heeft al aan haar stutten getrokken, en de erfenis van deze ellende achtergelaten. Ook de grote financiële baas van tablis is met stille trom vertrokken.

  Dan lees je in bovenstaande verslag dat ze er nog niet uit zijn, en het voor bereiding budget gaan verhogen. Volgend jaar weer de hondenbelasting omhoog. Let maar op.

  Grote schande. Deze heren zijn een aanfluiting voor ons Sliedrecht.

 4. Zoals verwacht houd Spekkie zijn bekkie.Hij weet donders goed dat dit een financieel drama gaat worden nu in de voorronde komen ze al bakken geld te kort. En tijdens de bouw van dit idioten project krijgen ze natuurlijk zoals gewoonlijk tegenslag na tegenslag. Daarna volgen er keer op keer verhogingen van de gemeentelijke belastingen. Hiep hiep hiep voor CDA, Burgemeester en Spek gaan wij plat op ons bek.

 5. Hoe lang is men hier nu al over bezig, hoeveel vergaderingen zijn er al geweest hoeveel heeft het al gekost, alleen al wat betreft de ontwikkelaars?
  Maar ja, een goed ontwerp maken voor dit plan is eigenlijk ook niet mogelijk, het gaat altijd ten koste van natuur, vrijheid, accommodaties, noem maar op.

 6. Gemeenteraad vooral PRO en Sliedrecht. NU moeten ergeen extra gelden in stoppen,!!
  waarom niet…. nml…ze hebben er zelf geen vertrouwen in of dit hele plan voor hun wel betaalbaar zal blijken te zijn. En nu wordt men zenuwachtig………………..klopt dit wel loopt het niet uit de hand dadelijk, nee dat risico willen ze niet nemen.DE Heren bouwers…dus zien er vanaf!!
  Hugo de jonge is niet meer, alles is anders nu! Ravijnjaar komt er aan…dus zakken dichthouden! !!
  Dat moet de burger ook en die gaat zeker weten dit risico van grootheidswaanzin niet dragen!!

 7. Of eigenlijk zo als altijd
  – de planning niet gehaald
  – meer geld nodig

  Er is nog niet eens een begonnen en het speel nu al. 🤷🏻‍♂️

 8. Gewoon stoppen het is niet haalbaar geen draagvlak doe iets goeds voor Sliedrecht wat toeristen kan trekken dat dorp leefbaar word camping met visvijver of thema park op oude Weiland kees Langerak waar jeugd kan werken waar lokale bedrijven van profiteren wethouder spek moet wat mij betreft ook per direct opstappen

Plaats een reactie

*=Verplicht veld