Gemeente: ‘Aanleg van extra waterberging afgerond’

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht schrijft op hun website met de realisatie van een extra waterberging in Sliedrecht-Noord ‘klaar te zijn voor de toekomst’. Het werk is volgens de gemeente afgerond. 

Het gaat om een waterberging van 2,35 hectare. Eind 2020 is de gemeente Sliedrecht gestart met de realisatie van een extra waterberging langs de A15. Ten noorden van de Betuweroute hebben we ruimte gemaakt voor extra waterberging. (Archieffoto RPAS Richard van Hoek / Sliedrecht24)

De extra waterberging is volgens de gemeente voor de opvang van regenwater bij extreme neerslag. “Ter compensatie van verharding die we in de toekomst ergens anders aanbrengen. Inmiddels groeit en bloeit er van alles bij de nieuwe waterberging. Met het verzetten van 16.000 kuub grond is er een waterberging van 37.000 vierkante meter gecreëerd, waar inmiddels allerlei bloemmengsels groeien en waar 150.000 rietplantjes neergezet zijn. Een mooi leefgebied voor allerlei bijzondere diersoorten. Sliedrecht is hiermee klaar voor de toekomst”, schrijft de gemeente. Welke bijzondere diersoorten geeft de gemeente niet. 

1 gedachte over “Gemeente: ‘Aanleg van extra waterberging afgerond’”

  1. Altijd goed, een waterberging maar voor een leek, zoals ik, een beetje onbegrijpelijke term. Een leuk moerasje, altijd goed dat er wat groeit en bloeit, maar bij waterberging denk ik aan een koppeling met de bewoonde wereld met alle vijvers etc. Liggen er dan allemaal buizen onder de grond die daar naartoe leiden? En komen er dan dijken omheen? Anders loopt het weiland ernaast toch ook helemaal onder?

    Een mooie grote waterpartij waar we ook recreatief wat aan hebben had ik wel begrepen. Kan iemand de diepere betekenis nog een keer toelichten?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld