Gele streep moet foutparkeren tegengaan

SLIEDRECHT – Voor kerkgangers kan het zondag lastig worden om de auto kwijt te kunnen aan de Lijsterweg. Om hinderlijk parkeren te stoppen, zijn zaterdagmorgen 27 februari 2016 stoepranden voorzien van een gele kleur verf. Verboden te parkeren!

De Maranathakerk op de achtergrond. Niet bekend is of de politie meteen overgaat tot controleren of bekeuren. (Foto Martin Dekker / Sliedrecht24)

Mensen in de buurt hadden geklaagd over het hier en daar zo maar neerzetten van de auto. Daarvoor zijn nu de eerste zichtbare maatregelen genomen. Dat je 5 meter aan weerszijden niet mag parkeren bij een voetgangersoversteekplaats hoort algemeen bekend te zijn. Hier is het nog maar eens extra aangegeven met een gele streep pal naast het zebrapad. De gemeente – verantwoordelijk voor het zetten van de gele strepen – communiceert niet waar de auto’s dan wel kunnen worden geparkeerd. 

6 gedachten over “Gele streep moet foutparkeren tegengaan”

  1. Jullie zijn van die lui zeker Van der Hel en Schagen? Ik ben zeker degene die er al 3 jaar op aandringt bij de gemeente/politie. 😉 Dus veel plezier met je aankomende bekeuringen.

  2. Heel goed! Eindelijk wordt er een keer iets aan gedaan. Die arrogante (…) die overal die auto’s maar in de wijk neerdonderen. Jullie foutparkeerders zijn daar te gast in de wijk. Gedraag je er maar naar en anders kom je lekker lopend!

  3. “Niet bekend is of de politie meteen overgaat tot controleren of bekeuren. ”

    En daar gaat het naar mijn mening al verkeerd. Binnen Sliedrecht word er blijkbaar met twee verschillende maten bekeurd. Wanneer je op het Burgemeester Winkplerplein verkeerd parkeert, wordt er meteen actie ondernomen. Maar als bezoeker van een kerk kan je blijkbaar herhaaldelijk fout staan zonder enige consequentie. Redenen als “De Gemeente moet meer parkeerplaatsen regelen” vind ik persoonlijk geen excuus voor het overtreden van de wet.
    Overal waar een gevaarlijke of hinderlijke situatie gecreëerd wordt door fout parkerende auto’s moeten op dezelfde manier gehandhaafd worden ongeacht of het nu om een sportvereniging of kerk gaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld