Geen tijd meer om tulpen uit te laten bloeien of even af te knippen?

SLIEDRECHT – De gemeente Sliedrecht heeft woensdag 28 april 2021 een ‘ravage’ aangericht bij het oorlogsmonument. Alle tulpen, waarvan het merendeel in volle bloei staat, zijn uit de perken naast het monument aan de Stationsweg / rotonde Rembrandtlaan getrokken. Ze moeten plaatsmaken voor de rood-wit-blauw plantjes in het kader van dodenherdenking en bevrijdingsdag.

Alsof iemand bewust de boel heeft vernield. Feitelijk is dat natuurlijk ook zo. De tulpen moeten plaatsmaken voor andere planten, zodat 4 en 5 mei 2021 het er weer keurig bij staat.  (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Het is wel jammer dat de tulpen niet even zijn afgesneden, want ze stonden er nog redelijk bij. Ze hadden toch leuk in een vaas gestaan bijvoorbeeld bij de bewoners in het naastgelegen zorgcentrum Overslydrecht. Verder opgemerkt dat er vanwege corona ook dit jaar geen fysieke herdenking plaatsvindt bij het oorlogsmonument. Waar de bollen nu zijn? Passanten stopten en kregen bollen mee. Die komen dus komend jaar weer ergens op in een particuliere tuin.

11 gedachten over “Geen tijd meer om tulpen uit te laten bloeien of even af te knippen?”

 1. Tja, als je zo’n foto maakt van dat moment dan schets je wel een beeld dat niet helemaal klopt….
  Ik heb erbij gestaan toen tulpen werden gepland. Met veel enthousiasme deden de werkers van de gemeente dat! We hebben er even van mogen genieten en ze waren behoorlijk aan hun eind. Wat doe je dan met de tulpen? Afknippen en daarna iets anders ervoor in de plaats. Keurig gedaan gemeente!
  En…. ik mis voor het volledige beeld een tweetal foto’s!
  1: die van de mooi bloeiende tulpen vooraf
  2: die van de perkjes zoals ze er nu bij staan.

  Dit had een completer beeld gegeven….. Voortaan minder selectief plaatsen redactie;-)

 2. Wat een rare suggestie om ze op zaterdag af te knippen en uit te delen, misschien dat deze heren van de gemeente in het weekend vrij zijn?? Hoelang zouden deze “oude” tulpen nog op de vaas hebben gestaan, een halve dag? En dan volgt vast en zeker commentaar dat ze oude bloemen weggeven. Zoals mw de Mul ook aangeeft, dit lijkt stemmingmakerij. Een foto maken halverwege het project waarop de suggestie gewekt word dat het zo achtergelaten is, zou jullie sieren om het eindresultaat te laten zijn en niet dit. Het is niet moeilijk om halverwege zo iets te roepen, maar ja dat is iets wat toch graag gedaan word.

 3. Ik ben het helemaal met Nicole Boer eens, d.w.z. die – overigens prachtige – tulpen waren zo goed als uitgebloeid. Mooi, dat ze tijdig worden vervangen door rood-wit-blauwe plantjes voor de komende “Vier Vijf Mei” periode.

 4. Dit is de beeldvorming en geen stemmingmakerij. Dit is het beeld dat velen woensdagmiddag zagen.
  Als je dan als gemeente de tulpen weg wilt doen, dan had je ze zaterdag moeten afknippen en uit kunnen delen.
  Onze ervaring is dat de perken er overigens elk jaar goed uitzien! Prima verzorgd!

  We schrijven niet dat de gemeente Sliedrecht het perk zo heeft achtergelaten. We schrijven dat de tulpen eruit zijn gehaald en een aantal bollen zijn uitgedeeld aan passanten. En we deden nog een suggestie. De rest staat in het artikel.

  Verder verwijzen we naar hoe mensen er over denken naar de rest van de reacties.

 5. Wekt Sliedrecht24 nu de indruk dat de medewerkers van de gemeente de situatie zo hebben achter gelaten zoals het op de foto staat? Dat vind ik dan een staaltje van stemmingmakerij.

  Ik ben het niet wezen controleren, maar mijn ervaring is dat zeker bij het monument de perken er altijd keurig bijstaan.

 6. Ik stond gisteren bij de tulpen, en de helft vd blaadjes vd tulpen waren er al afgevallen. Die hadden geen 2 dagen meer gestaan hoor! Als de gemeente ze had laten staan dan kon iedereen over 2 dagen zeggen: ze verwaarlozen de bloementuin bij het Algemeen Herdenkingsmonument 🤔 Tja..

 7. Rood wit blauwe tulpen? Zijn er niet andere dingen belangrijker in deze corona tijd waar eerst geld aan uit gegeven moet worden?

 8. Zo leert de Gemeente de jonge generatie hoe om te gaan met de openbare ruimte. Knap werk hoor.
  Belachelijk gewoon weg en verspilling van geld(en). Om je voor te schamen>>>>

 9. Ik reageer niet vaak , maar mijn eerste reactie als ik dit zie : wat is dit belachelijk !!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld