Op terras zitten bij horecagelegenheid weer mogelijk

door Peter Donk
SLIEDRECHT – Het is versoepelingsdag. De avondklok is vanochtend vroeg na drie maanden opgeheven, niet-essentiële winkels mogen weer open zonder afspraak, de weekmarkt mag weer volledig (dus ook met non-food) open én tussen 12.00 – 18.00 uur mogen horecazaken weer maximaal vijftig gasten ontvangen (na reservering) op het terras.

Nu mogen de terrassen open. Dit is woensdag rond 13.50 uur bij restaurant Kom Aan Tafel! aan de P.C. Hooftlaan. Mogelijk 26 mei 2021 kunnen de restaurants weer open. Dat beslist het kabinet komende maandag. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Tekst gaat verder onder foto.

De weekmarkt is vrijwel weer op het niveau van vóór de beperkingen. Het deel op het Burgemeester Winklerplein was woensdag weer volledig bezet. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Niet alle horecazaken zijn tevreden. Ze mochten open na Koningsdag en liepen zodoende op deze dag inkomsten mis. Doordat om 18.00 uur het terras leeg moet zijn, missen de horecaondernemers het hapje eten door bezoekers. Ook zijn er zaken, die het nog te vroeg vinden om open te gaan vanwege het hoge aantal coronagevallen in onze regio. Burgemeester Jan de Vries (CDA): “Het is fijn dat de terrassen weer open kunnen. Eindelijk mogen horecaondernemers hun gasten weer verwelkomen. Laten we met elkaar de ondernemers helpen en ons aan de afspraken houden die gelden op de terrassen. Met elkaar zorgen we dan ook voor een daling van het aantal besmettingen, dat helaas ook in Sliedrecht nog erg hoog is.”

Tekst gaat verder onder tweet.

De gemeente Sliedrecht heeft toestemming voor een tijdelijk terras gegeven voor de periode van woensdag 28 april 2021 t/m woensdag 28 juli 2021 aan o.a. Muziekcafé Candlelight (Burg. Winklerplein 2), Brasserie De Dijk (Kerkbuurt 43b), Café-Bar Korevaar (Havenstraat 1), Wilhelmus’ Muziekkorpsen (P.A. de Genestetstraat 31), jongerencentrum Elektra (Stationsweg 4). Uiteraard is ook bij andere horecazaken het terras open, zoals bij restaurant Bellevue (Merwestraat 55), Grandcafé Spek&Bonen (Kerkbuurt 140) en restaurant Kom Aan Tafel! (P.C. Hooftlaan 7)

Ook hier konden woensdagmiddag weer gasten worden ontvangen aan de rivier de Merwede. Dit is het terras bij restaurant Bellevue aan de Merwestraat. (Foto Richard van Hoek/Sliedrecht24)

Andere versoepelingen
Onderdeel van de versoepeling van de coronamaatregelen zijn verder dat er één dag per week weer fysiek hoger onderwijs mogelijk is, honderd in plaats van vijftig mensen een uitvaart mogen bijwonen en het theorie-examen voor een rij-, vaar- of vliegbewijs weer kan worden afgelegd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld