Geen maidenspeech voor Kraaijeveld, maar wel eerste woordvoering namens CDA

SLIEDRECHT – Het was geen maidenspeech (debuutrede – red.), maar applaus kreeg ze wel dinsdagavond 21 september 2021 tijdens een oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad. Het kersverse burgerraadslid Priscilla Kraaijeveld-le Pair (CDA) sprak voor het eerste in de gemeenteraad namens haar politieke partij. Haar pleidooi met vragen ging over een vrije doorgang voor mindervaliden, rolstroelgebruikers en kinderwagens bij de op- en afgang aan de Stationsweg-zijde naar de Kerkbuurt.

Dinsdagavond sprak nieuwe burgerraadslid Priscilla Kraaijeveld – le Pair voor het eerst in de gemeenteraad. Dat deed zij via mondelinge vragen. Dus geen echte maidenspeech, maar wel een woordje in de raad. (Eigen foto)

“Sinds de nieuwe situatie aan de Stationswegzijde van de Kerkbuurt zijn er bij ons in het CDA meerdere klachten gekomen dat de situatie aan de Stationswegzijde zodanig wordt geblokkeerd dat er geen doorgang meer is voor mindervaliden, rolstoelgebruikers en kinderwagens”, sprak Kraaijeveld. In het verkeer, parkeer en de wandelsituatie aan de stations-zijde naar de Kerkbuurt zijn volgens haar veel obstakels geconstateerd, waardoor rolstoelgebruikers, mindervalide maar ook kinderwagens zwaar worden belemmerd om de Kerkbuurt op te komen en te verlaten via deze zijde, maar ook winkels en terrassen zijn niet bereikbaar voor deze groep.

Vragen
Ze kwam daarna met een viertal vragen voor de portefeuillehouder, omdat ze wilde weten wat de gemeente eraan gaat doen. Wethouder Ton Spek (CDA) van Verkeer vertelde dat het college zelf ook al het één en ander had geconstateerd. Spek was het met Kraaijeveld eens dat de situatie niet goed is. “Vroeger was er een losplaats en het deel valt binnen de blauwe zone. Nu is het verboden om te parkeren, uitgezonderd laden en lossen. Wij willen daarvoor een bord plaatsen, kortdurend voor bevoorrading van de winkels. Hopelijk is dat afdoende”, aldus Spek. Ze vond het goed dat laden en lossen wordt opgelost. Spek: “We zijn keiblij dat zoveel mensen op de fiets naar de Kerkbuurt gaan. We gaan op zoek naar een goed alternatief, zodat fietsen er goed gestald kunnen worden. Op dit moment hebben we nog niet de plek en de uitvoering in gedachte.”

1 gedachte over “Geen maidenspeech voor Kraaijeveld, maar wel eerste woordvoering namens CDA”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld