Gebrek aan scorend vermogen breekt Sliedrecht weer op

DOORWERTH / SLIEDRECHT – Het eerste elftal van voetbalvereniging Sliedrecht speelde zaterdag 28 januari 2023 in Doorwerth tegen de nummer zeven van de competitie DUNO. In een prima gespeelde eerste helft en een wat mindere tweede helft moest Sliedrecht weer een nederlaag incasseren (2-1).

Mike van Kraay (l) in duel op het middenveld met uitblinker Clarence Hasselbaink. (Foto Joop Hartog / Sliedrecht24)

Een agressief startend Sliedrecht zette de gastheren praktisch de gehele eerste helft vast op eigen helft. Jammer genoeg moest één van de weinige aanvallers die Sliedrecht bezit, Dennis Verhoef al na een dik kwartier uitvallen met een blessure. Toch kreeg Sliedrecht o.a. via Quinton Eugenia de beste kans om op voorsprong te komen.

Buitenspellucht
De sporadische tegenstoten van DUNO bleven wel gevaarlijk door de snelheid en techniek van enkele DUNO spelers. En dat bleek ook wel vlak voor het rustsignaal. Een diepe bal door het hart van de Sliedrechtse verdediging bereikte de vrijstaande Gytano Fernand die gemakkelijk 1-0 kon scoren, alhoewel hier een duidelijke buitenspellucht aan kleefde, zelfs volgens de mening van  menige DUNO-aanhanger.

Rug tegen muur
Na de pauze bleek al snel dat Sliedrecht met het pressievoetbal van de eerste helft veel energie had verspild. DUNO verdedigde bekwaam en kwam steeds beter in het spel, waardoor Sliedrecht vaak met de rug tegen de muur stond. Toch bleef men proberen het spel te verplaatsen, maar zo gemakkelijk als de eerste helft ging het niet meer.

Vliegend schot
Na een tactisch aanvallende wissel was er even onoplettendheid in de verdediging van Sliedrecht dat direct werd afgestraft door Benjamin Maria (2-0). Met nog een kwart wedstrijd te gaan gooide Sliedrecht alles in de strijd en kwam enkele keren in goede scoringspositie. Een vliegend schot van Marciano Simonis werd vakkundig uit de kruising getikt door de DUNO doelman en werd het een kleine tien minuten voor tijd toch nog spannend toen Marciano Simonis een voorzet van Juninho van Ree hard afrondde (2-1).

Komende zaterdag
Opnieuw een teleurstellend resultaat, zeker gezin het vertoonde spel van de eerste helft. Zaterdag 4 februari 2023 speelt Sliedrecht thuis op sportpark De Lockhorst tegen Nivo Sparta, aanvang 14.30 uur.