DWF vol plannen voor komende jaren en organiseert sponsor- en vrijwilligersavond

SLIEDRECHT – “Het belooft een mooi sportief jaar te worden met hier en daar een uitdaging!”, schrijft zwem- en polovereniging Door Water Fit (DWF), dat heel wat plannen heeft voor de komende jaren. De afgelopen jaren waren niet makkelijk. Mede door sponsorbijdragen is vereniging ‘al watertrappelend boven water gekomen, nadat het water aan de lippen stond’.

“Onze ambitie is om als DWF een vereniging te zijn en te blijven voor jong en oud. Een leven lang door water fit. We dragen ons steentje bij aan de gezondheid van huidige en toekomstige generaties en onze vereniging”, zegt voorzitter John van Heteren van DWF. (Archieffoto Brenda Donk / Sliedrecht24)

DWF zegt ‘in een stijgende lijn’ te zitten. De ‘Vrienden van DWF’ blijven belangrijk voor de vereniging. Vorig jaar gaf de vereniging aan wat hun ambities zijn voor 2022-2025, namelijk het opzetten van een jeugd-waterpoloteam, het verenigingsgevoel vergroten en de vereniging financieel gezond te houden.

Geen badwater
Helaas is het opzetten van een jeugd-waterpoloteam op dit moment nog niet haalbaar. DWF-voorzitter John van Heteren zegt daarover: “We merken wel dat de animo daarvoor stijgt, maar momenteel hebben we niet het badwater beschikbaar. Helaas loopt de animo voor het heren-waterpoloteam wat terug. Het enthousiasme is minder geworden. Of dit te maken heeft met corona is bij ons nog niet bekend.”

Make-over
DWF wil het verenigingsgevoel vergroten en financieel gezond houden. Een steun van stichting De Kaai kwam DWF goed van pas. “Mede dankzij een bijdrage hebben wij onze kantine, die Baan 7 heet, een ‘make-over’ kunnen geven. Het is opgeruimd, schoongemaakt en opgeleukt met foto’s van onze takken van sport: wedstrijdzwemmen, recreatief zwemmen, openwaterzwemmen en waterpolo. Deze make-over is goed gevallen bij onze leden, vrijwilligers en ook onze bezoekers van andere verenigingen. Ook zijn er het afgelopen jaar leuke activiteiten georganiseerd en is er een wensenactie gestart voor onze leden waaraan we dit jaar op een speelse manier gehoor aan zullen geven”, vertelt Van Heteren.

Sponsor- en vrijwilligersavond
De vereniging financieel gezond houden, is een uitgangspunt voor DWF. Van Heteren: “We hebben het afgelopen twee jaar minder inkomsten gehad dan de jaren daarvoor. Dat heeft o.a. te maken met corona. Ook een aantal ‘Vrienden van DWF’ heeft afscheid genomen. Logisch, want ook ondernemers en particulieren staan voor verschillende uitdagingen gezien de huidige wereldsituatie. Daarvoor hebben we alle begrip.” Toch wil DWF een beroep op hen blijven doen. “We hebben namelijk ook te maken met andere uitdagingen zoals nieuwe bepalingen voor het formaat van de waterpolodoelen. Regels voor verenigingen voor meer eigen scheidsrechters, klokkers en juryleden. We hopen daarom dat we nog lang vrienden mogen blijven”, aldus Van Heteren. Om hun vriendschap te bekrachtigen en/of te versterken nodigt DWF hen uit voor een sponsor- en vrijwilligersavond op vrijdag 17 februari 2023, van 19.00 – 21.00 uur. Van Heteren: “We willen hen op deze avond bedanken voor hun steun en hopen dat onze vriendschap ook dit jaar wordt verlengd.” Wie DWF wil steunen, kan mailen naar: sponsoring.dwf@gmail.com Online krant Sliedrecht24 is mediapartner van DWF.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld