Gamesaldo maakt Opstapteam Shuttle Up kampioen

SLIEDRECHT – Het opstapteam O2 van Shuttle Up is zaterdag 11 juni 2022 kampioen geworden. De opstapcompetitie wordt door Badminton Nederland georganiseerd voor de beginnende badmintonners, dit jaar had Shuttle Up twee teams ingeschreven. Dinsdag 14 juni 2022 werd opstapteam O2 als kampioen aangewezen. 

Het opstapteam O2 bestaat uit Jonathan van Kempen, Henry Adriaanse, Timon van Noppen, Lauren Sluimers, Elsanne de Bruin en Anne-Ruth Vendeville. (Foto Shuttle Up)

De laatste wedstrijd werd thuis in Sporthal De Valk gespeeld tegen Onder Ons uit Den Haag. Voorafgaand aan de wedstrijd bedroeg de achterstand op de nummer één in de poule, Raptim uit Gorinchem, vier punten. Raptim was al uitgespeeld dus de opdracht was duidelijk: winnen van minimaal vijf van de acht wedstrijden.

Gamesaldo
Bij aanvang bleek de tegenstander slechts drie spelers te hebben waardoor één enkelpartij niet kon worden gespeeld met als resultaat direct een 1-0 voorsprong op het scorebord. Lauren begon sterk aan de enkelpartijen en hij won eenvoudig met 21-6 en 21-13. Daarna gingen het lastiger, de enkelpartijen van Elsanne en Jonathan gingen verloren, zo ook de eerste dubbel van Henry en Timon. Elsanne en Anne-Ruth wisten wel te winnen en met een tussenstand van 3-3 was het erg spannend. De volgende dubbel van Jonathan en Henry ging verloren met 11-21 en 16-21 en de druk stond er toen vol op bij Anne-Ruth en Lauren. Zij wisten het hoofd koel te houden en wonnen overtuigend met 21-5 en 21-13. Daarmee werd de eindstand van 4-4 bereikt en stond het team exact gelijk in punten én wedstrijden met Raptim. Het gamesaldo is daarna door Badminton Nederland bekeken en daaruit bleek het saldo van Shuttle Up 5 games hoger te liggen en zo werd het team dinsdag officieel als kampioen aangewezen. Vooruitlopend op de officiële uitslag is zaterdag in De Valk al een voorzichtig feestje gevierd.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld