Eerste team Schaakvereniging Sliedrecht promoveert naar 2e klasse

SLIEDRECHT – Het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht is gepromoveerd naar de 2e klasse van de KNSB-competitie. Vijftien matchpunten uit negen wedstrijden is normaal gesproken genoeg om kampioen te worden, maar het team liep het kampioenschap op bordpunten net mis. Wel is het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht de beste nummer twee uit de hele landelijke derde klasse en dat levert nu toch promotie op. In het seizoen 2022/2023 komt het vlaggenschip van de vereniging dus weer uit in de 2e klasse van de KNSB.

Robert van Rekom achter het schaakbord. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Een historisch moment, want precies 10 jaar geleden speelde Sliedrecht ook in de 2e klasse. Toen werd maar één overwinning geboekt en was het team alweer gedegradeerd voordat men aan het niveau gewend was. De 8-0 oorwassing tegen AAS 1 was het dieptepunt van het seizoen.

Doelstellingen
De succesvolle teamleiders Jorik Klein en Robert van Rekom hadden van het bestuur de doelstelling meegekregen om kampioen te worden en te promoveren. Dat laatste is dus gelukt, waardoor zij in de voetsporen treden van de teamleiders van destijds: Jerry van Rekom en Kees van der Does. Nog niet alle doelstellingen voor komend seizoen zijn vastgesteld, maar meer matchpunten halen dan het vorige avontuur in de 2e klasse zal er sowieso één van zijn. Uit het huidige 1e team deden alleen Robert van Rekom en Wim Pool destijds ervaring op als basisspeler. Sindsdien is het team sterk verjongd en zijn diverse zelf opgeleide jeugdtalenten zoals William Gijsen, Jorik Klein en Adrian Mensing doorgegroeid.

Sterrenteam
Het team heeft een brede basis en meer dan genoeg potentie om nog sterker te worden. De selectiecommissie gaat zich de komende weken buigen over de samenstelling van dit sterrenteam. Het goede jeugdbeleid van de vereniging blijft dus zijn vruchten afwerpen. Door uit te komen in de 2e klasse kunnen de jeugdtalenten nog meer ervaring opdoen tegen sterke tegenstanders.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld