Fotograaf Koppelaar: ‘Er zijn op het juiste moment’

SLIEDRECHT – Fraaie luchten en mooie landschappen. Kenmerken voor een typische landschapsfoto. Jan Koppelaar Fotografie uit Sliedrecht richt zich met name op landschaps-, panorama- en nachtfotografie.

De molen bij Kinderdijk. ’s Morgens vroeg rond zonsopkomst en ’s avonds rond zonsondergang zijn de omstandigheden volgens Koppelaar het mooist. De zon geeft dan volgens hem een mooie sfeer die terug te vinden zijn in de foto’s. (Foto Jan Koppelaar Fotografie)

Zelf zegt Koppelaar over zijn werk: “Er zijn op het juiste moment. Landschapsfotografie betekent een geduchte voorbereiding, vroeg uit de veren en het ‘lezen van de elementen’. Fotograferen is gebruikmaken van het licht, oftewel ‘schrijven met licht’.”

Unieke foto
Jan Koppelaar bezocht verschillende plaatsen in Nederland zijn. Met name de Kinderdijkse molens zijn voor hem een gewillig onderwerp. “Al blijft het de uitdaging om met een unieke foto thuis te komen. Diverse mensen bezoeken Kinderdijk, waardoor het lastig is om onderscheidend te zijn. Compositiebepaling is dan van groot belang”, vertelt Koppelaar.

Bedrijfsleven
Naast tips en workshops, zijn de foto’s via de webshop te koop. Koppelaar: “Dit kan digitaal, op canvas, Xpozer, Aluminium Dibond, Fotoprint of ingelijst.” Daarnaast werkt Jan Koppelaar Fotografie in opdracht. Zo zijn al diverse samenwerkingen met bedrijven waaraan Jan Koppelaar foto’s geleverd. Wilt u ook gebruikmaken van deze dienst kunt u contact opnemen. De gegevens kunt u vinden op zijn website.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld