Drugsgebruik vraagt om nader onderzoek

SLIEDRECHT – In de oordeelsvormende raadsbijeenkomst kwam dinsdagavond 24 november onder andere het drugsgebruik in het dorp aan de orde. Referend aan een eerder onderzoek over drugsresten in het riool. 

Burgemeester Van Hemmen beantwoordde tijdens de bijeenkomst enkele vragen van raadsleden. (Foto Facebook Bram van Hemmen)

Dit onderzoeksresultaat liet even op zich wachten. Dat had volgens Van Hemmen een reden: “Het is niet zo dat je zo’n onderzoek lang laat liggen. We deden onderzoek en kregen informatie dat we niet konden duiden. De betekenis van percentages. Het is ongelooflijk lastig om de resultaten te vergelijken met andere dorpen en steden.”

Harddrugs
Volgens burgemeester Bram van Hemmen (CDA) gaat het niet alleen om drugsgebruik door jongeren. “Onder de jeugd, die nu geen jongeren meer zijn, gebruiken er mensen nog steeds. Mijn beeld is dat jongeren drugs gebruiken, omdat het er bij hoort en hun vrienden dat ook doen”, aldus Van Hemmen. In de tien jaar dat hij zich met dit probleem bezighoudt, kent hij ook kinderen, die meteen in de harddrugs stappen. Van Hemmen werkte voor zijn komst naar Sliedrecht in Rotterdam.

Omzet
Het onderzoek dat nu is gedaan, is volgens Van Hemmen nog niet volledig. Van Hemmen: “Het drugsgebruik is over het algemeen zorgelijk. Uit onderzoek moet blijken wie gebruikt. We moeten het gesprek aangaan over wat gezond is. Net als bij roken en alcohol.” Van Hemmen werd gevraagd naar de omzet van de Sliedrechtse coffeeshop. “Een coffeeshop is vergelijkbaar met een slijterij. Mensen kopen er ook overdag. Ik weet niet of ik de omzetcijfers kan leveren. U hoort van mij of de cijfers, of dat ik die niet kan leveren.” De gemeente Sliedrecht komt in het tweede kwartaal van 2016 met een lokaal Gezondheidsplan. Daarin komt een paragraaf over drugspreventie. 

2 gedachten over “Drugsgebruik vraagt om nader onderzoek”

  1. Misschien eens naar de overkant kijken van de Merwede?
    Betutteling ten top, m.i. moet de gemeente zich met gemeentezaken bezighouden. Haal nou eens boven de ellende van Dupont en de afvalberg bijvoorbeeld.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld