Flinke winststijging voor Boskalis

PAPENDRECHT / SLIEDRECHT – De nettowinst van de van oorsprong Sliedrechtse baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis is in de eerste helft van 2015 met 21 procent gestegen tot 306,5 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag 20 augustus 2015 bekend.

De Crestway aan het werk. (Foto Boskalis)

De omzet ging met 1,6 procent omhoog naar 1,57 miljard euro.

Havensleepactiviteiten
Volgens Boskalis was met name bij Dredging & Inland Infra sprake van een buitengewoon druk eerste halfjaar. Ook bij Offshore Energy was het een goed halfjaar. Bij Towage & Salvage lag het resultaat van de havensleepactiviteiten in lijn met de verwachtingen, terwijl het resultaat bij Smit Lamnalco achterbleef. Salvage kende een goede eerste helft.

Ongekende omvang
Topman Peter Berdowski gaf aan terug te kijken op een ,,fantastische” eerste helft, met een historisch hoog bedrijfsresultaat van een half miljard euro. Vooral het Suezkanaalproject was bijzonder voor Boskalis vanwege de ongekende omvang en de zeer korte tijd om te voltooien. Boskalis gaf aan voor heel 2015 op een winst te rekenen die lager ligt dan de recordwinst van 490 miljoen euro in 2014.

Bodemonderzoeker
Volgens het bedrijf zal in de tweede helft van dit jaar een inhaalslag op het onderhoud van de schepen moeten worden gemaakt, wat tot meer kosten en minder omzet zal leiden. Het bedrijf heeft een belang van 25,1 procent in bodemonderzoeker Fugro. Dat belang wordt met ingang van dit jaar meegenomen als deelneming en zorgde voor een positief herwaarderingsresultaat van 28,5 miljoen euro.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld