Faders in studio RTV Holland dichtgeschoven

SLIEDRECHT – Kort na middernacht Tweede Kerstdag woensdag 27 december 2017 is internetomroep RTV Holland gevestigd met de studio in Sliedrecht gestopt met uitzenden. 

De faders op het mengpaneel werden dichtgeschoven. Kort daarna werd de apparatuur uitgeschakeld en werd het na drie jaar ijzig stil in de studio. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

De laatste muziek die op RTV Holland te horen was, was het Adagio in G minor van Albinoni. Bestuur en makers van de stichting vinden het jammer te stoppen op het hoogtepunt. Het stichtingsbestuur wil voorkomen dat de omroep in 2018 in financiële problemen komt. De omroep stopt nu zonder schuld. De internetomroep draaide mee binnen de vereniging Online Radiostations (v-OR) en behoorde tot de Nederlandse prominente internetomroepen die op verschillende platforms te horen waren waaronder op Onlineradio.nl (onderdeel van NederlandFM). 

Tekst gaat onder video verder.

RTV Holland was sinds juli 2014 nonstop, 24/7, te horen. De omroep maakte alle programma’s gericht op Nederland, maar vanuit Sliedrecht. Daar kwamen ook de meeste vrijwillige medewerkers vandaan. Dat betekende dat in en rond Sliedrecht de programma’s met landelijke inhoud werden gemaakt. Eén van de prominente medewerkers was Clown Bassie. De meeste medewerkers beschikten over journalistieke  en / of brede omroepervaring. Programma’s werden gemaakt in de studio, vanuit thuisstudio’s en op locatie. Bekende programma’s waren ‘Post voor Holland’, ‘Verhalen van Holland’, ‘GospelMagazine’,  ‘Ook dit is Holland!’, ‘Holland Late Night’, ‘Holland wordt wakker!’, ‘Ik hou van Holland’ en ‘Holland in de Nacht’. De zender werd begin juli 2014 opgezet door Peter Donk, Theo Boer en wijlen Wim Oor. Een aantal programmamakers gaat elders bij internetradiostations aan de slag.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld