Evangelische Omroep maakt opnamen ‘Ik mis je’ bij graf Amera

HILVERSUM / SLIEDRECHT – Programmamakers van het televisieprogramma ‘Ik mis je’ van de Evangelische Omroep (EO) hebben vrijdagmiddag 15 februari 2019 opnamen gemaakt op de algemene begraafplaats aan de Thorbeckelaan. Centraal stond Amera (28), dochter van Heleen Jongh. Zij overleed in de vroege ochtend van vrijdag 13 oktober 2017 bij een ernstig ongeluk op de snelweg A15 bij Sliedrecht. 

Nu bijna anderhalf jaar later kan de moeder van Amera praten over haar lieve dochter, wat er na het ongeluk is gebeurd en dat ze nog altijd met vragen zit. Vrijdagmiddag scheen er een heerlijk lentezonnetje. “Net als bij haar begrafenis donderdag 19 oktober 2017”, zegt Heleen Jongh. (Foto Peter Donk / Sliedrecht24)

Heleen Jongh had zich enige tijd geleden aangemeld, omdat het programma ‘mooi wordt gemaakt’ en een plaats biedt om gevoelen ruimte en plaats te geven. Herinneringen worden gedeeld. 

Veel vragen
Voor de opnamen had ze zich goed voorbereid. Die verliepen rustig en ontspannen. Kort daarvoor vertelt ze dat ze met nog veel vragen zit. Heleen Jongh: “Amera had enkele glazen alcohol op, maar niet te veel om niet meer te kunnen rijden. Ze ging laat in de nacht op weg naar haar huis in Rotterdam. Ter hoogte van Unit4 reed ze – Gorinchem richting Rottederdam – met haar bestelbus op een vrachtwagen. Amera was op slag dood. Nog altijd zit haar moeder met vragen. Wat is er gebeurt? Is ze onwel geworden? Kreeg de vrachtwagen pech?” Ook met antwoorden op deze vragen heeft ze haar dochter niet terug. Ruim een jaar lang meed Jongh de plaats van het ongeluk. Onlangs heeft ze weer het gedeelte rijksweg genomen, waar haar dochter verongelukte.

Tekst gaat verder onder tweet.

Brede doelgroep
‘Ik mis je’ is een platform van de EO. “We proberen vanuit verschillende invalshoeken rouw en verlies bespreekbaar te maken. Bijvoorbeeld door deskundigen die achtergrondinformatie over rouwen uitleggen, of door mensen aan het woord te laten die zelf iemand hebben verloren. De EO vindt het waardevol om, in het verlengde van tv-programma’s als Ik mis je (Bakkie Troost) en De kist ook een omgeving te maken waar je herinneringen voor langere tijd kunt delen en waarbij je andere mensen kunt ontmoeten. Zowel het tv-programma als de website wil een brede doelgroep, zowel christelijk als niet-christelijk aanspreken”, schrijft de EO. Wanneer de uitzending is van de opnamen die vrijdagmiddag in Sliedrecht zijn gemaakt, is nog niet bekend. Het programma wordt gepresenteerd door Minella van Bergeijk. 

1 gedachte over “Evangelische Omroep maakt opnamen ‘Ik mis je’ bij graf Amera”

  1. Ik kijk altijd naar jullie programma “Ik mis je”. Het troost me af en toe. Mijn man is anderhalf jaar geleden overleden. Ik ben niet kerkelijk en soms vind ik het over de top qua geloof maar ik kan jaloers zijn op de mensen die heilig geloven in een hiernamaals waar je je geliefden terug zal zien.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld