Dode bij verkeersongeluk op snelweg A15

SLIEDRECHT – Op de snelweg A15 van Gorinchem richting Ridderkerk is vrijdag 13 oktober 2017 rond 04.00 uur bij Sliedrecht een dodelijk ongeluk gebeurd. Daarvoor rukten alle hulpdiensten uit, waaronder ook de traumahelikopter. Bij het ongeluk kwam volgens de politie een vrouw van 28 uit Rotterdam om het leven. De vrouw komt oorspronkelijk uit Sliedrecht.

Een bestelbus reed achterop een vrachtwagen. Volgens de politie reed de 28-jarige bestuurster van de bus met normale snelheid. (Foto Ruben van der Sterren.nl) 

Het ongeluk gebeurde op de A15 ter hoogte van Unit4. De 28-jarige bestuurster van de bus raakte bij het ongeluk bekneld. De hulpdiensten waren volgens de politie snel bij de plaats van het ongeluk. Het slachtoffer werd bevrijd, maar overleed ter plaatse, ondanks alle hulp. Het is de politie nog niet duidelijk waarom de van oorsprong Sliedrechtse tegen de Duitse vrachtwagen aanreed. De 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit het Duitse Rheinburg raakte niet gewond.

File
Vanwege bergingswerkzaamheden was de weg volgens de politie tot 08.15 uur afgesloten. Er ontstond daardoor een lange file vanuit Gorinchem richting Rotterdam. Ook in Sliedrecht had het verkeer last van de omleiding en afzetting. Verkeer nam bij Sliedrecht-Oost de afslag en reed over het Noord-Oost Kwadrant richting Parallelweg om vervolgens bij Sliedrecht-West weer de snelweg op te gaan. Ook op het bedrijventerrein ontstond een file.

2 gedachten over “Dode bij verkeersongeluk op snelweg A15”

  1. Verschrikkelijk met wat er met deze jonge dame is gebeurd, maar is er ook een oorzaak voor dit vreselijke ongeval? Komt dit door de vrachtwagen of was er een defect aan de auto?

Plaats een reactie

*=Verplicht veld