Theaterworkshop bij SOJS voor kinderen

SLIEDRECHT – Met een theaterworkshop wil Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) jonge kinderen laten kennismaken met het theater. Zij kunnen een theaterworkshop volgen bij het jongerencentrum aan Stationsweg 4.

In deze theaterworkshop leren kinderen de basisbeginselen van toneelspelen met het thema taal. Ze werken toe naar een eindpresentatie. (Foto SOJS)

De workshop wordt gegeven door de ervaren docente Natalja Verhoef in de concertzaal. De workshop bestaat uit een lessenreeks van 6 lessen op woensdagmiddag. Voor de groep 4+ (4 t/m 7 jaar) is dat van 14.00-15.00 uur en de groep 7+ (8 t/m 12 jaar) van 15.00-16.00 uur.

Workshop 4+
De opdracht voor de groep 4+ luidt: “We gaan naar de supermarkt en alles gaat mis! De blikken rollen op de grond, we laten eieren vallen en we glijden uit over de pas gedweilde vloer. We willen afrekenen zonder geld en we vergeten onze pincode. De rij voor de kassa lijkt wel uren te duren! En op straat rollen alle boodschappen op straat door een gat in je tas. We dansen met boodschappentassen en we spelen iemand achter de kassa. We stampvoeten als vervelende klant en we wachten in de rij op muziek. We doen alsof we met onze winkelwagen scheuren langs de schappen en we verstoppen ons tussen het brood. Saai wordt het nooit, want er is altijd spanning in de supermarkt!”

Workshop voor 7 +  
Voor alle deelnemers aan de workshop 7+ is de opdracht: “We gaan op zoek naar spannende momenten die zich afspelen in de supermarkt. Je boodschappentas wordt per ongeluk verwisseld met een andere.  En deze boodschappentas heeft wel een heel bijzondere inhoud…. Hoe lossen we dit op? Ook is  er een winkeldief actief en zetten we de achtervolging in. De airmiles vliegen door de lucht en de dief laat een spoor van spaarzegels achter. En wat gebeurd er midden in de nacht, lang nadat de supermarkt gesloten is? We maken een dans met boodschappentassen, we bedenken scènes vol humor en spanning en we maken zo een toffe theaterpresentatie.”

Aanmelden
Deelnemen kost € 20,– p.p. Wie wil meedoen, moet zich aanmelden. Inschrijven of meer informatie kan je krijgen door een e-mail te sturen naar cas@sojs.nl of bel met tel. 0184-414273.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld