Ernstige verkeershinder op Thorbeckelaan komende tijd

SLIEDRECHT – Tot en met vrijdag 29 oktober 2021 legt HVC een hoofdleiding voor het warmtenet aan in de Thorbeckelaan. Het werk vindt plaats tussen de Lijsterweg en de Stationsweg. De gemeente Sliedrecht zegt dat deze werkzaamheden helaas overlast en ongemak voor het verkeer met zich mee gaan brengen.

Een afgesloten Thorbeckelaan. In de Staatsliedenbuurt is het warmtenet al klaar en afgelopen jaar is het warmtenet in de Vogelbuurt aangelegd. De komende twee jaar sluiten daar 1.068 appartementen van woningcorporatie Tablis Wonen aan op het warmtenet. ​(Foto Hans van der Aa  / Sliedrecht24)

Een groot deel (380 meter) van de leidingen wordt aangelegd via een gestuurde boring onder de grond. Dit werkt sneller en geeft minder overlast. Voor een kleiner deel worden er sleuven gegraven. Daarin komen de leidingen te liggen, die vervolgens aan elkaar worden gelast.

Tekst gaat verder onder tweet.

Maatregelen
In overleg met onder meer de gemeente Sliedrecht en de aannemer zijn er verschillende verkeersmaatregelen genomen:

  • Het fietspad aan de zuidzijde van de Thorbeckelaan blijft bereikbaar.
  • Omleidingen voor fiets- en autoverkeer staan ter plekke aangegeven met borden. De sportverenigingen, zorginstellingen en bijbehorende parkeerplaats aan de Thorbeckelaan blijven bereikbaar.
  • Tot en met vrijdag 6 augustus 2021 is het kruispunt Professor Kamerlingh Onneslaan met de Thorbeckelaan afgesloten voor autoverkeer. Vanaf zaterdag 7 augustus is dit kruispunt weer bereikbaar.
  • De bushaltes op de Thorbeckelaan vervallen tijdelijk en er komen alternatieve bushaltes. Er geldt een omleiding voor de busroute via de Lijsterweg, Rembrandtlaan en Stationsweg.

Aardgasvrij
Nederland wordt stap voor stap aardgasvrij. Dat betekent dat we als het aan de overheid ligt straks allemaal op een andere manier onze woning gaan verwarmen en koken. Ook Sliedrecht is op weg naar een aardgasvrije gemeente. Sinds 2018 werken de gemeente Sliedrecht, woningcorporatie Tablis Wonen en afvalverwerker HVC samen aan het warmtenet Sliedrecht. 

1 gedachte over “Ernstige verkeershinder op Thorbeckelaan komende tijd”

  1. het is nu woensdag verkeer reed zachtjes of stond stil.Levert het problemen op ja over steken is nu kwestie van beleeftheid.
    zelf weet nu eerder van huis als op tijd ergengs wil zijn op thorbeckelaan zelf.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld