Ergernis en zorgen bij PRO Sliedrecht over ambitieuze doelstellingen college

SLIEDRECHT – “Hoe kan je zeer ambitieuze doelen halen als de basis waarop je wilt bouwen onvoldoende stabiel is. Als wij de kadernota mogen geloven heeft het college voor de jaren 2022, 2023, 2024 en 2025 minimaal € 110.000,00 per jaar nodig om de basis in orde te krijgen. Denkt het college echt vier jaar nodig te hebben om de basis op orde te krijgen?”, stelde fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht) dinsdagmiddag 13 juli 2021 in het eerste termijn van de behandeling van de Kadernota 2022.

Fractievoorzitter Mark Verheul (PRO Sliedrecht). “Zijn de beschikbare middelen leidend voor de ambities of worden ambities eerst vastgesteld en gaat men dan op zoek naar de middelen? De aanvraag voor 95 duizend euro voor ontwikkel- en uitvoeringskracht in het ruimtelijk domein is hier een voorbeeld van.”, aldus Verheul. (Foto gemeente Sliedrecht. 

Hier zit ook gelijk één van de grotere pijnpunten van PRO Sliedrecht momenteel. Verheul: “De absurde bedragen die worden gevraagd om zaken binnen de organisatie op orde te krijgen. Een paar ton voor vastgoed, meer dan een half miljoen voor financiën en nu weer iets meer dan een ton om het informatie proces te verbeteren. Voorzitter, u kan het ons niet kwalijk nemen als wij hier sceptisch over zijn gezien de resultaten van de afgelopen jaren en de bedragen die daar eerder mee gemoeid zijn.”

Jongeren
Voordat het college helemaal wegdroomt richting 2030 en vertrekt op een roze wolk vroeg Verheul aandacht voor het hier en nu. “Want ondanks dat er een hoop goed gaat mogen een aantal zaken echt wel tot een afronding komen of in enkele gevallen een klap met de hamer op worden gegeven. Denk aan het watertoren terrein wat al jaren braakt lig en vaak in opspraak komt. Sliedrechtse jongeren die nog steeds niet fatsoenlijk kunnen starten op de woningmarkt. Sliedrechters die al jaren lang zitten te wachten op een renovatie van het Burgemeester Winklerplein of de meer dan 1000 leden van v.v. Sliedrecht die al jarenlang van alles wordt beloofd, maar keer op keer met lege handen staan”, sprak Verheul.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld