Oishi Fusion

Ergernis bij Slydregt.NU over ‘politieke correctheid’ Veiligheidsregio ZHZ

SLIEDRECHT – Lokale politieke partij Slydregt.NU windt zich zaterdag 23 mei 2020 op over de manier waarop de Veiligheidsregio ZHZ zich uitspreekt op sociale media met betrekking tot het suikerfeest, de viering van het einde van de Ramadan.

“Slydregt.NU ergert zich aan overheidsinstanties die zich zo nodig politiek correct moeten deugen door een bepaalde religie dan wel ideologie te verkiezen boven andere religies. Houd je als overheidsinstantie bij je taakomschrijving het waarborgen van de openbare orde en veiligheid”, zegt fractievoorzitter Mark Jongeneel (Slydregt.NU), “Wij zijn erg benieuwd of de Veiligheidsregio ZHZ de inwoners van deze regio volgende week ook een gezegend Pinksteren toewenst.”

3 gedachten over “Ergernis bij Slydregt.NU over ‘politieke correctheid’ Veiligheidsregio ZHZ”

  1. Wat een onzin en populistisch gedrag. Prettige kerstdagen mag dan ook niet meer door een overheidsinstantie gewenst worden zeker?
    Heeft mijn inziens niets met politiek correct gedrag te maken, maar met een algemene beleefdheidsvorm.

  2. Wat vorig jaar en de jaren daarvoor wel mogelijk was, het vieren van een gezamenlijke IFTAR maaltijd in de plaatselijke moskee, was dit jaar helaas niet mogelijk. Op uitnodiging heb ik, en hebben met mij ook anderen uit de Sliedrechtse samenleving (College van B&W, kerken) toen aan deze maaltijd deelgenomen. Met elkaar leven wij in deze samenleving, en met elkaar zijn wij met elkaar verbonden. Meelevendheid is dan niet misplaatst, maar versterkt juist de betrekkingen, ook naar de toekomst. Daarom mede-bewoners, van harte gefeliciteerd met het Suikerfeest!

  3. Ongelooflijk dat zo’n instantie zich verlaagt door aandacht te schenken aan een buitenlandse religie.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld