Eigenaar bijthond heeft zich nog niet gemeld

SLIEDRECHT – De eigenaar van de hond, die dinsdagmiddag 3 mei 2016 rond 14.50 uur puppy Buddy doodbeet in de woonwijk Baanhoek-West heeft zich nog niet gemeld. Dat zegt woensdagmorgen 4 mei 2016 Sharmila Lanser-Eijkelboom, eigenaar van hond Buddy, tegen Sliedrecht24. 

Yorkshire Terrier Buddy was 17 weken oud. Dinsdagmiddag werd het jonge hondje doodgebeten door een grotere hond. De eigenaar van de bijthond heeft zich nog niet gemeld. (Foto Sharmila Lanser-Eijkelboom)

Sharmila Lanser-Eijkelboom: “Buddy was 17 weken oud en nog niet helemaal zindelijk. Mijn zus liet hem aan de lijn uit nabij het Mozartplantsoen, toen een grote hond op Buddy afkwam en hem doodbeet. Ze probeerde Buddy naar zich toe te trekken en gilde.”

Paniek
Het was al te laat. “De hond bleef stil liggen op de grond. Het baasje van de bijthond, een vrouw, deed nogal nonchalant. Ze noemde het ‘spelen’, maar toen ze zag dat de hond niet meer leefde, raakte ze in paniek. Ze vertelde haar hond snel thuis te brengen en terug te komen. Ze stak meteen de weg over. We hebben nooit iemand meer gezien.” Ondertussen was de dierenambulance gebeld, maar Buddy was al dood. Volgens Sharmila Lanser-Eijkelboom was niemand getuige van het bijtincident. Ondertussen zijn er enkele tips, die de politie zal natrekken. 

5 gedachten over “Eigenaar bijthond heeft zich nog niet gemeld”

  1. Mijn hondje, Yorkje, ook doodgebeten door een bordeaux dog, nu vier weken geleden. Mijn York deed niets, lag vol overgave op zijn rug en de andere heeft hem gewoon opgepakt en niet meer gelost. De mensen zijn laf en zeggen er niets aan te kunnen doen … en zeggen aan te geven aan de politie dat mijn hond niet was aangelijnd … Dit terwijl haar hond, van een meisje van amper 20 jaar, tenger en geen macht over de hond, haar gewoon vooruit trok. Die hond ging volgens haar niets doen … tja … Deze hond was na een zoektocht al een paar maal ergens geplaatst. De hond kwam van een boerderij. Het meisje was blijkbaar verwittigd. Maar wij zijn ons ‘lieveke’ kwijt door zulke domme mensen!

  2. Ik zeg … Hart van Nederland inschakelen. Eigenaresse heeft genoeg tijd gekregen om zich te melden, maar wil dit duidelijk niet. Dan maar nog grootser medium proberen.

  3. Beste Sharmila,
    weet u wat voor soort hond het was? Ik zit met hetzelfde probleem en wil dat heel graag opgelost hebben.

  4. Ik zou in de buurt van de plek gaan lopen en dan kijken of ik de vrouw zou zien. En dan ook de politie bellen. Ze moet toch een keer die hond uitlaten.

  5. Was het een Bordeaux dog die uw puppy dood heeft gebeten? Op die dag is mijn York ook doodgebeten maar dan in Dordrecht, hond en baas zijn weg.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld