Ruim vijftig huizen zonder water in Prickwaert

SLIEDRECHT – Een groot aantal bewoners van de Prickwaert heeft woensdag 4 mei 2016 geen water. Het gaat om 51 huishoudens. Oorzaak is een lekkage. Deze leidde dinsdagavond laat tot wateroverlast. Drinkwaterleidingbedrijf Oasen spreekt van een ‘lastige reparatie’.

In de Prickwaert komt op ruim vijftig adressen geen water uit de kraan. Oorzaak is een lekkage, die wordt gedicht. (Foto Sliedrecht24)

De lekkage ontstond dinsdagavond rond 23.00 uur. “We hebben ter hoogte van nummer 91 een tijdelijke aansluiting met kraan gemaakt, zodat mensen daar water kunnen halen”, vertelt woordvoerder Joost van Luijt van Oasen Drinkwater. 

Bodemdaling
Het kinderdagverblijf heeft emmers gekregen. De leiding (PVC, diameter van 16 centimeter) is lek geraakt door nog onbekende oorzaak. Van Luijt: “Mogelijk is deze door bodemdaling onder spanning komen te staan en daardoor gescheurd. We zijn bezig met de reparatie. Het is een wat moeilijkere klus omdat de leiding vrij diep ligt, het nog vrij nat is en we er slecht bij kunnen. We verwachten dat het aan het begin van de middag is gerepareerd en iedereen weer water uit de kraan heeft.”

Plaats een reactie

*=Verplicht veld