Puppy doodgebeten in Baanhoek-West

SLIEDRECHT – In de woonwijk Baanhoek-West nabij de Ouverture is dinsdag 3 mei 2016 rond 14.45 uur (zeggen betrokkenen, politie spreekt over 15.15 uur-red.) een jonge pup van het soort Yorkshire Terrier doodgebeten door een vergelijkbare hond. Dat berichten bewoners uit de wijk op sociale media. De politie spreekt van een type bulldog.

Een afbeelding van een soortgelijke hond, die het kleine hondje Buddy aanviel en dood heeft gebeten. (Foto via Simone Moret)

Volgens Simone Moret, zus van de vrouw van wie de pup (Buddy genaamd-red.) is doodgebeten, was de eigenaar van de bijthond een vrouw met kort blond haar, 35-45 jaar oud, gekleed in een spijkerbroek met een geel jasje / bodywarmer. De eigenaar van de bijthond heeft zich na het incident niet gemeld. “Laat wat weten als je weet om wie dit gaat! Het baasje zou de hond thuisbrengen en terugkomen, maar heeft zich niet meer gemeld”, schrijft Moret.

Eerder
Onlangs werd een meisje van 3 jaar aangevallen door een hond. Ze raakte ernstig gewond. Het is niet de eerste keer dat een hond is doodgebeten in Sliedrecht. Enige tijd geleden is een hond nabij De Valkhof aangevallen. Het dier raakte zo zwaargewond dat de eigenaar het dier moest laten inslapen. Enkele jaren geleden is een hond nabij de Populierenhof doodgebeten tijdens het uitlaten. De hond werd aangevallen door een onbekende hond en het baasje kon zijn dier niet meer redden. 

Wie meer weet over het incident in de woonwijk Baanhoek-West mag bellen met de politie: tel. 0900 – 8844. 

6 gedachten over “Puppy doodgebeten in Baanhoek-West”

  1. Wat is je hond kunnen vertrouwen?
    Bij de ene hond gaat het goed terwijl bij de andere een geheel andere reactie kan ontstaan.
    Hou je hond(en) aangelijnd en laat ze vanuit rust met elkaar kennismaken! Hoe vaak moeten er nog van deze verdrietige incidenten gebeuren voordat alle baasjes daar eens mee gaan beginnen. Het is niet zielig voor een hond om niet los te lopen, dat maken wij ervan!
    Zielig is t als ze opgejaagd worden of afgemaakt omdat ze buiten hun boekje gingen!!

  2. Als het mijn hondje zou zijn, ging ik daar staan en dan kijken of je die vrouw een keer ziet. En dan de politie bellen. Ze moet toch een keer die hond uitlaten.

  3. Deze hond op de foto is volgens mij een labrador en geen buldog, maar vind het wel laf van de vrouw om niet terug te komen! Het is erg genoeg dat zulke dingen gebeuren. Als je hond niet te vertrouwen is, moet je hem aangelijnd houden.

  4. Dit is het zoveelste bijtincident door zo’n soort hond. Mijn hondje is vorig jaar bijna doodgebeten. Dierenarts is er 2 uur mee bezig geweest. Politie en gemeente doen er niks aan.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld