Eerste team Schaakvereniging Sliedrecht soepel naar winst

SLIEDRECHT – Na de zure nederlaag van afgelopen december heeft het topteam van Sliedrecht zich zaterdag 9 februari 2019 herpakt. Met een rechtlijnige 5,5-2,5 werd Overschie 1 huiswaarts gestuurd. Met dit resultaat heeft Sliedrecht zich weer genesteld op een gedeelde eerste plaats in de KNSB-competitie; concurrent Sas van Gent 2 kwam deze competitieronde niet verder dan een gelijkspel.

Schaker Floris Verweij staat ondertussen op 5 uit 5. Op bord 7 liet hij zijn tegenstander opnieuw kansloos. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Jorik Klein en William Gijsen wisten als eerste een positieve score op de borden te brengen. Klein jr. zag een saaie aanname van het Damegambiet verzanden in een puntendeling. Op bord 3 pakte Gijsen jr. een fraaie winst. William wist met een sterke inval de witte koning van zijn tegenstander te dwingen tot overgave. Robert van Rekom was op bord 2 niet van plan er een geestdodende partij van te maken. In een extreem scherpe variant van het Siciliaans werd een toren geofferd voor een positioneel voordeel. Na wild getouwtrek werd zijn tegenstander verzocht om remise aan te nemen. Dit aanbod werd niet afgeslagen. 

Volle punt
Arjan van der Leij kreeg een Trompovsky voorgeschoteld. De aanpak was agressief en productief: de stukwinst bleek uiteindelijk genoeg voor de winst. Teunis den Rooijen wist op bord 8 de Portugese aanval van zijn tegenstander te neutraliseren. De tussenstand van 4,5-1,5 vertaalde perspectief op de eindoverwinning naar 2 matchpunten. Ook door Wim Pool werd een vol punt binnengehaald: de Leningrader vesting werd bij het krieken van het eindspel gekraakt en onherstelbaar geruïneerd. Kopman Niels Mijnster kende een moeilijke middag tegen de sterkste speler van de Rotterdammers. Na urenlang vooruit-achteruit bleek een nul het hoogst haalbare. In maart volgt het altijd pittoreske Heijplaat.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld