Eerste Sliedrecht Pride met informatiekraampjes, dans en playback

SLIEDRECHT – De eerste Sliedrecht Pride is een feit en inmiddels weer voorbij. Zaterdag 23 september 2023 werd deze gehouden in bibliotheek AanZet, ontstaan door een samenwerkingsverband tussen de ondernemers aan de Kerkbuurt Rebelyells en Green Fairy Collective én bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan.

Halverwege zaterdagmiddag was er in bibliotheek AanZet een show van een drag queen, die een show gaf (playback) en dans. (Foto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

Naast het houden van een pride met informatie hadden de organisatoren ook een commercieel doel. “Door de koppen bij elkaar te steken hebben we, ondanks de ophef online, een klein Pride evenement weten te organiseren. Een dag die de nadruk legt op ontmoeting, met een leuke roze markt waar queer kunstenaars en organisaties hun art kunnen verkopen of informatie kunnen verstrekken”, zo werd aangekondigd in één van de folders. Mogelijk werd uit angst voor nog meer ophef niet alle media vooraf ingelicht, maar dat is natuurlijk niet handig als je zo veel mogelijk mensen naar je evenement wilt hebben. De bedenkers waren zich daar kennelijk zeer van bewust. 

Tekst gaat verder onder tweet.

Nadruk
De organisatoren noemden de Sliedrecht Pride ‘zeer uniek’. In informatie werd verwezen naar de pride van Amsterdam, dat als thema had ‘You are included’. “Wij trekken dit uitgangspunt ook door in ons baggerdorp, waarbij we de nadruk willen leggen op laagdrempelige ontmoeting. Vandaag creëren we een veilige omgeving waarbij men kennis kan maken met de vele gezichten die de LGBTQIA+ vertegenwoordigen”, aldus de organisatie. Kennelijk ontbreekt in de dagelijkse praktijk de veilige omgeving in Sliedrecht.

4 gedachten over “Eerste Sliedrecht Pride met informatiekraampjes, dans en playback”

  1. nou Martijn, ik zou mijn kind eerder naar een voorleesmiddag met DragQueens sturen dan naar de katholieke kerk…

  2. Het ergste hiervan is dat door dat soort figuren (lees Drag Queens) die “lezingen” geven aan kinderen ipv zich gewoon normaal te gedragen, worden alle mensen die onder de lhb vlag vallen hieronder weggeduwd. Als mensen nu denken aan pride en de regenboogvlag kunnen zij alleen nog maar dat soort pedofielen voor zich zien en dat is verschrikkelijk, want er zijn zat “normale” mensen in die groep die zich helemaal niet kunnen vinden in deze “woke” onzin.

  3. @Martijn: goed dat jij dit vanuit jouw achtergrond benoemt. Altijd opvallend hoe graag die “drag queens” voor kleine kinderen optreden en niet in bijvoorbeeld een verzorgingstehuis voor ouderen. Los hiervan, de steun (beter gezegd: het gebrek aan) vanuit de ondernemers en lokale politiek voor een “Sliedrecht Pride” was ook een duidelijk signaal dat er weinig behoefte is dit soort evenementen hier te organiseren.

  4. Als homo zijnde in Sliedrecht vind ik dat de Pride echt iets belachelijks geworden is. Wat hebben kinderen in vredesnaam hiermee te maken? Laat hen hierbuiten en laat ons volwassenen gewoon doen wat we willen doen achter gesloten deuren met instemmende volwassenen.

Plaats een reactie

*=Verplicht veld