Eerste schaakteam nu op derde plaats

DEN HAAG / SLIEDRECHT – Na een valse start heeft het eerste team van Schaakvereniging Sliedrecht een enorme opmars gemaakt. In de zesde ronde van de landelijke competitie boekte het team van teamleider Jerry van Rekom zaterdag 13 februari 2016 de derde zege op rij.

Tegen degradatiekandidaat DD 2 werd het in het Nationale Schaakgebouw maar liefst 6-2 voor ‘de baggeraars’. Door deze zege stijgt het Sliedrechtse vlaggenschip naar de derde plaats in 3F. (Foto Schaakvereniging Sliedrecht)

Na een rustig begin kwam er vooral vuurwerk op bord 5, waar Tobias Dekker zeer overtuigend zijn tegenstander van het bord veegde. Deze geruststellende voorsprong werd geconsolideerd door een remise van de andere Dekker, Theo, die het anti-schaak van zijn tegenstander niet kon afstraffen. Daarna duurde het even voordat Sliedrecht op stoom kwam.

Schwindelen
Na een iets mindere opening sloeg de Sliedrechtse kopman echter keihard toe. De voorsprong werd nog verder uitgebreid door topscorer Robert van Rekom, die schrijver Alexander Münninghoff een winnende zet zag missen, waarna Van Rekom een winnende counter in kon zetten. Vervolgens liet Wim Hokken zijn tegenstander schwindelen naar remise, maar zo was het eerste matchpunt al binnen. Dat werden al snel twee, omdat Andrew Mensing zijn tegenstander eindspelles gaf. Zo luisterde Andrew zijn debuut in het eerste team op met zijn eerste uitwinst in de KNSB.

Pionverlies
Wim Pool speelde een degelijke partij tegen Internationaal Meester Henk Happel, die in verloren stelling wel erg lang door ging. Op zich niet erg voor de Sliedrechtse clubkampioen, die zo extra lang van zijn gewonnen stelling kon genieten. Tenslotte moest Niel Mijnster voor het eerst dit seizoen zijn koning omleggen. Na een mindere opening was pionverlies niet meer te voorkomen en ook de daarop volgende nul niet. Met 7 punten is Sliedrecht 1 nog niet helemaal veilig, maar met nog 3 wedstrijden te gaan lijkt dat een kwestie van tijd. Omhoog kijken lijkt teveel gevraagd, maar wie weet!

Plaats een reactie

*=Verplicht veld