Korfballers van SKC Merwede winnen van RWA

SLIEDRECHT – De korfballers van SKC Merwede speelden zaterdagavond 13 februari 2016 een uitwedstrijd tegen RWA. De korfballers uit Poortugaal gingen met lege handen naar huis. De wedstrijd werd gewonnen met 23-14.

Winst zaterdagavond voor Merwede 1 op het veel lager in de KNKV 1e klasse E geplaatste RWA 1 (Foto Richard van Hoek / Sliedrecht24)

Met nog drie wedstrijden te gaan, had Merwede volgens de club alles in eigen hand om kampioen te worden. Er konden geen misstappen meer worden geoorloofd en dus moesten de punten in Sliedrecht blijven, aldus SKC Merwede.

Voorsprong
Het door de Groot en Schagen gesponsorde ploeg begon goed aan de wedstrijd. Bij een stand van 4-3 was het de thuisploeg die volgens Merwede het betere van het spel had en effectief omging met de kansen. Al snel werd de voorsprong vergroot naar 10-3. De gasten uit Rhoon hadden weinig tegen het scorend vermogen van de thuisploeg in te brengen. Merwede had het vizier op scherp staan en scoorde tot de rust 15 doelpunten en RWA moest het doen met 8 doelpunten.

Overwinning
In de tweede helft had Merwede meer moeite met het vinden van de korf en scoorden hierdoor beduidend minder dan in de eerste helft. Verdedigend had Merwede volgens de club wel alles onder controle en daardoor kon RWA niet profiteren van de hapering in de doelpuntenmachine. Merwede speelde de wedstrijd degelijk uit, want RWA kon Merwede niet meer in de problemen brengen, aldus Merwede. De scheidsrechter floot het eindsignaal bij een stand van 23-14. Een goede overwinning voor Merwede. Kevin van Beest was de topscoorder. Hij maakte 9 doelpunten. Robbert Bakker scoorde 5 keer en Simone de Graaf 3 keer. Iris van Eijl en Tessa Visser gooide de boel elk 2 keer door de korf en Steven Bakker en Ramon van Meeteren 1 keer.

Komende twee weken heeft Merwede rust. Op 5 maart 2016 wordt de competitie hervat met een uitwedstrijd tegen Futura uit Den Haag. De wedstrijd begint om 17.50 uur.